fbpx

Ce frapează la ea e puterea blîndă din priviri. E un paradox, un oximoron. Nu sîntem obișnuiți cu Puterea blîndă. Iar dacă adăugăm la asta și faptul că are undeva pe la 1.60 înălțime, aveți cumva o imagine mai clară a femeii despre care vorbesc. Sau o imagine mai în ceață, fie…

Vorbește despre primii 16 ani de viață simplu: „n-am văzut gunoi, n-am văzut nici televizor.” Cam asta spune tot.

Apoi a crescut, iar părinții au făcut sacrificii enorme să o trimită la studii. De fapt, i-au luat „un singur bilet, unul dus.” Și-acolo a trăit experiența care i-a schimbat decisiv viața. Acolo a întîlnit, însă, și răutatea, ignoranța.

„Un funcționar mi-a spus „Oamenilor săraci le place mizeria!”” Dar n-a putut accepta lucrul ăsta, pentru că-i știa pe acei oameni.

Albina Ruiz s-a născut în jungla peruană. Și-a spus povestea la ASHOKA România, iar noi am avut privilegiul de a fi acolo. Știu, povestea ei e una dintre acele povești prea bune ca să fie adevărate. Dar e adevărată. Și a schimbat mii de vieți.

PS. Pentru că vorbeam despre paradox la început, să știți că „a domina” nu e ceva ce ține de înălțime. Am învățat asta cu Albina.

 

Răspunderea pentru întregul conținut și toate analizele, ideile și opiniile exprimate, în integralitatea lor, în articolele publicate pe platforma em360.ro revin în exclusivitate autorilor semnatari și nu implică platforma em360, ONG Big Dream Media, sau SC PhotoMedia Em360 Srl în niciun fel.
Share.

Comentariul tau