Ce frapează la ea e puterea blîndă din priviri. E un paradox, un oximoron. Nu sîntem obișnuiți cu Puterea blîndă. Iar dacă adăugăm la asta și faptul că are undeva pe la 1.60 înălțime, aveți cumva o imagine mai clară a femeii despre care vorbesc. Sau o imagine mai în ceață, fie…

Vorbește despre primii 16 ani de viață simplu: „n-am văzut gunoi, n-am văzut nici televizor.” Cam asta spune tot.

Apoi a crescut, iar părinții au făcut sacrificii enorme să o trimită la studii. De fapt, i-au luat „un singur bilet, unul dus.” Și-acolo a trăit experiența care i-a schimbat decisiv viața. Acolo a întîlnit, însă, și răutatea, ignoranța.

„Un funcționar mi-a spus „Oamenilor săraci le place mizeria!”” Dar n-a putut accepta lucrul ăsta, pentru că-i știa pe acei oameni.

Albina Ruiz s-a născut în jungla peruană. Și-a spus povestea la ASHOKA România, iar noi am avut privilegiul de a fi acolo. Știu, povestea ei e una dintre acele povești prea bune ca să fie adevărate. Dar e adevărată. Și a schimbat mii de vieți.

PS. Pentru că vorbeam despre paradox la început, să știți că „a domina” nu e ceva ce ține de înălțime. Am învățat asta cu Albina.

 

Share.

Autor

Head of News

Comentariul tau