fbpx

Finalizarea lucrărilor de consolidare structurală, extindere a spațiului și reabilitare energetică la standard nZEB (consum de energie aproape zero) a grădiniței Zig-Zag din localitatea Ovidiu, județul Constanța, a fost prezentată în cadrul unui reportaj difuzat în emisiunea Income, pe postul de televiziune Antena 3 CNN.

Datorită unei investiții de 1,5 milioane Euro, oferită de OMV Petrom, sponsorul programului România Eficientă, derulat de Energy Policy Group, clădirea renovată energetic a grădiniței va avea un consum de energie cu 60% mai redus și va oferi un mediu interior sănătos și confortabil copiilor și personalului didactic.

Grădinița Zig-Zag este cea de-a treia unitate de învățământ din sistemul public românesc renovată în cadrul programului, după Liceul Tehnologic Energetic Elie Radu din Ploiești și Școala Gimnazială Liliești, din localitatea Băicoi.

Cu ocazia evenimentului de inaugurare a grădiniței, Christina Verchere, CEO OMV Petrom, a declarat:

“Unul dintre principiile fundamentale în care credem este educarea. Dacă vrem să îi facem pe oameni să conștientizeze cum să fie atenți și eficienți în utilizarea energiei, să începem cu copiii. În primul rând, vom crea o schimbare în cadrul acestei generații, iar în al doilea rând, copiii vor veni acasă și își vor educa părinții.”

“Bucuria pe care o văd de la copii și părinți este cea mai mare răsplată”

a afirmat Radu Dudău, directorul EPG și coordonatorul programului România Eficientă.

Răspunderea pentru întregul conținut și toate analizele, ideile și opiniile exprimate, în integralitatea lor, în articolele publicate pe platforma em360.ro revin în exclusivitate autorilor semnatari și nu implică platforma em360, ONG Big Dream Media, sau SC PhotoMedia Em360 Srl în niciun fel.
Share.

Comentariul tau