fbpx

Radu Tudor: Neexploatarea gazelor din Marea Neagră, un mare succes al intelligence-ului estic în spațiul românesc

0

Una din cele mai reușite campanii de manipulare, de fake news și de război hibrid, care, din păcate, a avut succes în România este opoziția în proiectul de exploatare a gazelor naturale din Marea Neagră.

„Neexploatarea gazelor din Marea Neagră reprezintă un mare succes al intelligence-ului estic în spațiul românesc”,

a declarat analistul militar Radu Tudor, prezent în studioul EM360.

„Consider că România ar fi trebuit de foarte mult timp să pornească acest proiect. De 10 ani, din varii motive, acest proiect de exploatare nu se întâmplă. Văd un succes al adversarilor noștri în oprirea acestui proiect. Văd o mare satisfacție a intelligence-ului estic că reușește să pună frână pe acest proiect. Am putea să beneficiem pe următorii 25-30 ani de o independență energetică a României – un concept atât de vechi, pe care și Ceaușescu și l-a dorit, cât era el de comunist și de un produs al Moscovei”,

a punctat Radu Tudor.

El a adăugat că, în perioada comunismului, România a făcut un proiect energetic nuclear – reactorul 1 de la Cernavodă – cu un stat membru NATO.

Chiar și Ceaușescu și-a dat seama că dependența de sursele de energie din Est te pot îngenunchea pe termen lung și te pot transforma într-o jucărie a Estului, așa cum din păcate se întâmplă în Ucraina”,

a completat analistul militar.

Când vorbim de succesul intelligence-ului estic, ne putem uita cine s-a opus acestui proiect. Și îndeosebi sunt două instituții care trag profund în jos acest proiect.

În primul rând, e vorba de Parlamentul României, care în 72 de ore a aprobat pensii speciale pentru parlamentari, dar blochează de ani de zile acest proiect de 30 de miliarde de euro.

Analistul militar a condamnat și ezitarea și reticența de care a dat dovadă Ministerul Economiei în ultimii 10 ani pentru susținerea acestui proiect, care ar putea aduce beneficii economice majore României, o țară care suferă cronic, de exemplu, de lipsa autostrăzilor. 

Această eternă influențare a unor cercuri politice, a unor factori decizionali, dar și a mentalului public: <<Las-o, dom’le, stați așa! Ce vă trebuie vouă dezvoltare, ce vă trebuie autostrăzi, gaze de la Marea Neagră?>> e un mare succes al războiului hibrid, a mai subliniat analistul militar Radu Tudor.

Urmăriți întreaga discuție purtată pe această temă cu Adi Măniuțiu, antreprenor și fondator EM360, pentru alte amănunte interesante.

SUBSCRIBE: LA CANALUL NOSTRU DE YOUTUBE EM360 cu Adi Maniutiu

LIKE & SHARE: PAGINA DE FACEBOOK EM360 Studio

Răspunderea pentru întregul conținut și toate analizele, ideile și opiniile exprimate, în integralitatea lor, în articolele publicate pe platforma em360.ro revin în exclusivitate autorilor semnatari și nu implică platforma em360, ONG Big Dream Media, sau SC PhotoMedia Em360 Srl în niciun fel.
Share.

Comentariul tau