fbpx

În vreme ce SARS CoV 19 ține prima pagină, lumea se mișcă. Marii jucători, care-și împart influența pe glob ca pe cartonașele de la Monopoly, își fac jocurile liniștite și înțeleg că orice criză e, în fapt, o nouă oportunitate.

În dialog cu Adrian Măniuțiu și Daniel Apostol, Prof. Univ. Dr. Adriean Pârlog, fost adjunct al Direcției Informații din România, actual președinte al SC Integrated Corporate Security Services, a explicat de ce și România ar putea să „profite” de criza sanitară provocată de noul Coronavirus. Profesorul Pârlog a demontat, rând pe rând, toate miturile, dar a adus și date noi despre interesele și tacticile Rusiei lui Putin în spațiul virtual. Armata de troli a Rusiei lucrează intens, dar țintește doar mizele cu adevărat importante, cum ar fi alegerile.

Fake news e o expresie pe care o folosim, mai nou, aproape zilnic. Explicația profesorului pentru ușurința cu care „înghițim” aceste informații ține de felul în care ne-am educat în ultimii 30 de ani: cu mai puțin interes pentru retorică și argumentație. Domnia sa argumentează succint cum am ajuns să nu mai căutăm informații de la sursă și să cădem ușor pradă unor manipulări grosolane. Și pentru că totul, chiar și neadevărurile, sunt din ce în ce mai la vedere, chiar și asasinatele se fac în spațiul public, fără reținerile din trecut. În lumea spionilor. Potrivit profesorului Pârlog, după cazul Serghei Skripal, un asasinat în plină zi la Berlin, a unui spion, a schimbat și mai mult regulile în zona de inteligence.

O emisiune de 50 de minute, care chiar ne va lăsa mai bine informați la final și care, cu siguranță, va trezi noi întrebări în mintea celui care o privește.

SUBSCRIBE: LA CANALUL NOSTRU DE YOUTUBE EM360 cu Adi Maniutiu

LIKE & SHARE: PAGINA DE FACEBOOK EM360

Share.

Comentariul tau