fbpx

Bucureștiul este una dintre cele mai poluate capitale din Europa, dar ce facem noi? Ne tăiem ultimele păduri din jurul Capitalei. Este ceva greu de înțeles, în condițiile în care funcția pădurilor din jurul localităților, în special urbane, este una socială, care are legătură cu sănătatea oamenilor, cu nevoia noastră de recreere. În plus, pădurile contribuie la filtrarea particulelor poluante și la reducerea extremelor termice.

Cu atât cât a mai rămas din ei, Codrii Vlăsiei încearcă să își mențină rolul istoric de a ne apăra de invadatori, dar de această dată vorbim despre „invadatorii moderni”, precum poluarea. Însă fără o decizie fermă, asumată, a celor responsabili, de a fi puși sub protecție strictă de tăierile legale sau ilegale, Codrii Vlăsiei vor fi doar o amintire pentru generațiile viitoare.

La EM360, am stat de vorbă despre acest subiect extrem de important cu unii dintre cei mai buni cunoscători ai problemei, dar și printre cei mai aprigi susținători ai protejării acestor păduri: Daniel Sărdan – organizator de evenimente sportive de marcă precum „Prima Evadare”, Vicepreședinte al Clubului Alpin Român și inginer de mediu, precum și Alex Găvan – alpinist de altitudine extremă, o persoană foarte angajată în probleme de protecția mediului.

Cine susține interesele care fac ca aceste păduri să dispară cu repeziciune, chiar sub acoperirea legii?

Cât de mari sunt presiunile în acest moment făcute la Ministerul Mediului ca Inspectorul Pădurii să dispară? Este protejarea pădurii din jurul Bucureștiului o problemă de siguranță națională, menită să ne apere sănătatea? Cât de mult se implică Romsilva în consultarea comunităților locale în aspectele care țin de gestionarea acestui patrimoniu public? Noi, ca cetățeni, cât suntem de conștienți de valoarea acestui patrimoniu natural și istoric?

La toate aceste întrebări, dar nu numai, am încercat să venim cu răspunsuri și soluții. Urmăriți-ne ca să aflați cât de grav este ceea ce se întâmplă cu pădurile din jurul Capitalei.

SUBSCRIBE: LA CANALUL NOSTRU DE YOUTUBE EM360 cu Adi Maniutiu

LIKE & SHARE: PAGINA DE FACEBOOK EM360 Studio

Share.

Comentariul tau