fbpx

O mare plăcere să-l avem în studio, la EM360 TALK, pe Alexandru Georgescu, expert în securitate internațională și geostrategie (Ph.D./Eurisc/Adviser Int.). O discuție excelentă despre securitatea României și a Occidentului, despre noi și felul în care suntem atrași în siajul marilor puteri și interese, despre vâltoarea evenimentelor curente și felul în care aceasta ne poate afecta… Pentru cei care-și doresc să înțeleagă unde se află România, care-i sunt perspectivele/oportunitățile/amenințările/ și încotro se îndreaptă, urmăriți discuția.

Vorbim despre și explicăm situația din Orientul Mijlociu (Iran, Irak, Yemen, Siria, Israel), despre China, Rusia, Turcia și SUA, raportandu-le la țara noastră si raportandu-ne la noi, la români. Am abordat și subiectul Mării Negre, cadran strategic pe scena geopoliticii mondiale, am aflat și dacă România este sau nu spațiu tactic pentru puterile lumii, am vorbit despre războiul hibrid (căruia îi vom dedica o emisiune specială) și despre nevoia unui BIG BROTHER (sau poate mai mulți) care să aibă grijă de România (asta dacă avem ce să dăm la schimb, dacă știm să ne facem utili și să ne definim USP-urile geostrategice, economice sau politice).

România pare deseori decuplată de mersul din afară și de știrile externe, de contextul extern și de ceea ce se întâmplă și se hotărăște pe plan internațional. Prea des, îmi pare că trăim într-o bulă, dominată de știri interne, meschine, mărunte, neimportante, o bulă pe care trebuie să o spargem și din care trebuie să ieșim dacă vrem să nu ne (auto)sufocăm și să nu ne (auto)intoxicăm.

O Românie puternică, una care contează, e una care nu doar știe ce se întâmplă în jurul ei, ci și înțelege și stăpânește situația, joacă activ. Ați observat că de la TV, practic, au dispărut știrile externe? Nu-mi spuneți că ”nu vând”, ăsta e un BS halit cu lingura… să lăsăm deci lenea dacă vrem să ne facem bine ;). Să fim up to date, să fim conectați. Hit Play & Enjoy!

EM360TALK este o co-producție între EM360 cu Adi Maniutiu și Revista Economistul, o componentă a colaborării dintre Adrian Măniuțiu și Daniel Apostol. EM360TALK poate fi urmărită și la PROFIT TV.

Despre cele de mai sus și multe altele. Hit the play button & enjoy!

EM360TALK este o co-producție între EM360 cu Adi Maniutiu și Revista Economistul, o componentă a colaborării dintre Adrian Măniuțiu și Daniel Apostol. EM360TALK poate fi urmărită și la PROFIT TV.

CLICK & SUBSCRIBE LA CANALUL EM360 de YOUTUBE

LIKE & SHARE: PAGINA DE FACEBOOK EM360

#EM360 #EM360Studio #EM360cuAdiManiutiu

#EconomyAndMore360 #EntertainmentAndMore360

 #EM360Studio    #EM360ExpectMore

Răspunderea pentru întregul conținut și toate analizele, ideile și opiniile exprimate, în integralitatea lor, în articolele publicate pe platforma em360.ro revin în exclusivitate autorilor semnatari și nu implică platforma em360, ONG Big Dream Media, sau SC PhotoMedia Em360 Srl în niciun fel.
Share.

Comentariul tau