fbpx
Mi se pare suuuper halucinant cum, în continuare, lumea se vaită despre ce-a zis și cum a zis Iohannis, dar nimeni nu mai vorbeste despre motive și cauze. De ce a trebuit să iasă Iohannis, să-și încalțe bocancii și să coboare în grajdul cu porci?

De ce avem o mizerie de text, anticonstituțional, care vrea să spargă țara-n bucățețe, făcând o țărisoară mai mică, autonomă/independentă, în sânul celeilate, chiar dacă e o tentativă hilară, utopică ca frunza-n vânt?
De ce avem minorități importante și numeroase, cea maghiară, cea a secuilor, care sunt extrem de valoroase, în mare parte civilizate și foarte educate, care în loc să pună osul la treabă aici, nu prea dau doi bani pe România, având de cele mai multe ori pașport dublu și simțindu-se străini în țara asta? Oare ce putem face ca să le facem traiul mai bun și să le creăm și lor un sentiment real de apartenență?
Ca ei mai sunt milioane de români, get-beget, care simt aceeași alienare și neapartenență. Unii și-au luat pașaportul, românesc de astă dată, și-au plecat din țară, tiptil, tiptil, să muncească și să trăiascaă în alte țări pe care acum le numesc ”home, sweet home”.
Cum facem școli? Spitale? Drumuri? Hub-uri? Oare ce facem realmente ca să ne facem traiul mai bun, AICI, nouă tuturor?
Oare cum putem scăpa de partide corupte sau entice care șantajează și luptă pentru ciolan și barosăneală, în loc să lupte constructive și transparent pentru comunități?
ACESTEA SUNT ÎNTREBĂRILE, iar ele sunt despre noi și pentru noi, NU DESPRE IOHANNIS SAU CE A ZIS EL. Ce a zis el oglindește exact cine, cum și unde suntem! Așa că nu vă mai dați loviți măi ungurilor, românilor, secuilor, sașilor, nemților, turcilor, everilor! Avem de vorbit sincer, mai deschis ca niciodată, pentru că suntem intr-un mare căcat. Înainte de toate ar trebui să încetăm să ne mai mințim pe noi. Dacă l-am redescoperi pe ÎMPREUNĂ și ne-am face toți mai bine treaba n-ar mai exista proiecte duplicitare, atâtea jocuri de culise, incompetențe tacite, vulnerabilități profunde, manipulări electorale, vrajbă, dezgust și atâta sărăcie.
Până NU NE RESPECTĂM NOI PE NOI, NU O SĂ NE RESPECTE nici partenerii străini, vom ajunge gaura din ciorap si nu ne vor respecta, asa cum nu o prea fac acum nici minoritățile. Doar că lucrurile acestea nu se rezolvă pe hărtie și din pix sau de la tribună, e de muncit și trebuie tras pe bune. Nu se vorbesc, se fac. Chiar trebuie să avem motive reale să fim mândri. Și le-am putea avea. La fel ca maghiarii, nemții, evreii, americanii, turcii. Pe a căror mândrie sunt invidios. În fine, dar pentru asta trebuie să nu mai fim niște prefăcuți.
De acum încolo: să lucrăm împreună, nu unul împotriva celuilalt. Împreună suntem puternici!
Mostantól: dolgozzunk együtt, ne egymás ellen. Együtt erősek vagyunk.
Von nun an: lasst uns zusammenarbeiten, nicht gegeneinander. Nur zusammen sind wir stark.
פון איצט אויף: לאָזן אונדז אַרבעטן צוזאַמען נישט קעגן יעדער אנדערער. צוזאַמען מיר זענען שטאַרק
(fun itst aoyf: lozn aundz arbetn tsuzamen nisht kegn yeder anderer. tsuzamen mir zenen shtark)
Bundan sonra: birlikte çalışalım birbirlerine karşı değil. Birlikte güçlüyüz.
מעכשיו: בואו נעבוד יחד, לא זה נגד זה. יחד אנחנו חזקים!
From now on, let’s work together not against each other. Together we are strong!

SUBSCRIBE: LA CANALUL NOSTRU DE YOUTUBE EM360 cu Adi Maniutiu

LIKE & SHARE: PAGINA DE FACEBOOK EM360 Studio

Răspunderea pentru întregul conținut și toate analizele, ideile și opiniile exprimate, în integralitatea lor, în articolele publicate pe platforma em360.ro revin în exclusivitate autorilor semnatari și nu implică platforma em360, ONG Big Dream Media, sau SC PhotoMedia Em360 Srl în niciun fel.
Share.

Comentariul tau