fbpx

În cea mai recentă ediție a rubricii EM360 din cadrul emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani, Adrian Măniuțiu a oferit o inițiere în finanțe pentru cei tineri. Dar, chiar dacă știți ceva dintre acestea, un reminder nu strică:

Educația financiară începută timpuriu ne ajută să avem o viață mai echilibrată financiar

Cu cât sunt mai timpurii primele cunoștințe financiare pe care le dobândim, de exemplu cum să ne raportăm la bani, cum să ne structurăm bugetul, cum să fim cumpătați, cu atât ne va fi mai ușor să facem față situațiilor neplăcute. Și chiar este nevoie de educație financiară în România, care ar putea contribui la atenuarea situației actuale a țării noastre,unde sărăcia și excluziunea socială afectează un impresionant procentaj de 35% din populație, conform unei statistici recente.

Utilizarea unor instrumente cu ajutorul cărora să ne ținem bugetul sub control

Statisticile arată că 26% dintre români nu țin socoteala cheltuielilor, lucru deloc prudent. De la tabele pe hârtie până la aplicațiile specializate, orice instrument care ne ajută este bun. Important este să-l folosim. Adrian Măniuțiu a subliniat că digitalizarea, creșterea numărului de bancomate și de POS-uri sunt foarte importante deoarece ne oferă și instrumente prin care să ne gestionăm mai bine veniturile și cheltuielile.

De asemenea, ne-a amintim de existența legii 258/2017, care asigură costuri 0 la serviciile bancare pentru persoanele vulnerabile.

Eliminarea blocajelor mentale privitoare la bănci

Unii dintre noi se tem încredințeze banii altcuiva, chiar dacă este vorba despre instituții de prestigiu, cum sunt băncile. Acestora Adrian Măniuțiu le-a amintit că banii sunt în siguranță în bancă: Banca Națională a României garantează până la 100.000 euro per deponent per bancă.

A fost o ediție simpatică și utilă, după cum puteți vedea în înregistrare!

Răspunderea pentru întregul conținut și toate analizele, ideile și opiniile exprimate, în integralitatea lor, în articolele publicate pe platforma em360.ro revin în exclusivitate autorilor semnatari și nu implică platforma em360, ONG Big Dream Media, sau SC PhotoMedia Em360 Srl în niciun fel.
Share.

Comentariul tau