fbpx

Imprevizibilul nu e ceva inventat azi, ieri, acum o lună, de când a izbucnit conflictul dintre Rusia și Ucraina, sau acum doi ani, de când a început pandemia. Așa că trebuie să știm că orice am face, în vremuri normale sau nu, orice acțiune/decizie are doza ei de imprevizibil. Prin urmare, fiți flexibili. În felul acesta, dacă lucrurile nu o să iasă cum v-ați propus, nu o să mai considerați rezultatul un eșec.

Foarte mulți se întreabă, de exemplu, dacă 2022 ar fi un an bun pentru schimbări profesionale sau mai bine ar îndura condiții nefavorabile la locul de muncă pentru un venit lunar sigur. Dar nu așa se pune problema corect.

Întrebarea nu e dacă e sigur sau nu acum să îți părăsești job-ul, ci “Am un motiv bun pentru care să fac asta? Care este planul dacă plec de la actualul loc de muncă?”.

Și aici, evident, puteți să optați fie pentru un alt angajator, fie pentru freelancing. Dar ca să fii sigur că iei decizia bună, răspunsurile tale la întrebările anterioare trebuie neapărat să treacă prin intersecția dintre PLĂCERE ȘI PRICEPERE.

Adică să găsești ceva de făcut la care ești bun și care îți și place. Și după ce ai bifat intersecția aceasta, aplică “Regula celor 3 A”:

  • Asumare (fii responsabil)
  • Acțiune (nu aștepta să facă alții munca în locul tău)
  • Anduranță (lucrurile nu se întâmplă peste noapte, așa că ai răbdare până vin rezultatele).

Dacă treci cu brio de toate, atunci, go for it! Make the change! Și fii pregătit și pentru imprevizibil. 😉

 

Share.
EM360

Echipa editorială a portalului Economy & More / EM360 cu Adi Maniutiu

Comentariul tau