fbpx

Nici nu ne-am întors bine din vacanțe, că am și început să discutăm despre cum vom plăti mai multe dări. Pe 21 septembrie, în rubrica EM360 la Neatza cu Răzvan și Dani, Adrian Măniuțiu a prezentat pe scurt principalele modificări ale taxelor. Politicienii spun că nu vor avea impact asupra majorității, dar se pare că nu e tocmai așa. Urmărește înregistrarea de mai jos și convinge-te.

Un colier de taxe la gâtul românilor

Să le luăm pe rând:

„Impozitul pentru bogați”: locuințele de peste 500.000 de euro și automobilele de peste 75.000 de euro vor fi impozitate suplimentar.

Se taie voucherele de vacanță pentru veniturile de peste 8000 de lei. Crește valoarea lor la cele de peste 8000 de lei, dar se taxează.

Crește impozitul la 3% pentru microîntreprinderile cu o cifră de afaceri mai mare de 60.000 de euro.

Dispare scutirea de impozite pentru veniturile de peste 10.000 de lei. Această măsură vizează veniturile din domenii scutite în ultimii 22 de ani, cum sunt IT, HORECA, agricultură, construcții.

Se elimină scutirea de contribuții de sănătate în IT, HORECA, agricultură, construcții.

TVA-ul crește de la 5% la 9% pentru anumite categorii de produse, printre care și evenimentele culturale.

La locuințele de până în 120 mp, TVA-ul la prima achiziție crește de la 5% la 9%. De asemenea sunt taxate mai mult fotovoltaicele, pompele de căldură, cam tot ce ține de eficiența energetică a locuințelor.

Creșterea impozitului la prima vânzare de locuințe: ce depășește 600.000 de lei va fi impozitat cu 5%.

25% din posturile de demnitari sunt eliminate de la 1 ianuarie. Pensiile speciale rezistă 😊.

BONUS: crește inflația, deci este posibil să ne confruntăm cu o creștere a dobânzilor și ulterior a ratelor.

Sperăm să venim cu informații mai optimiste, pozitive, săptămâna viitoare. Până atunci, vă invităm să urmăriți înregistrarea.

Răspunderea pentru întregul conținut și toate analizele, ideile și opiniile exprimate, în integralitatea lor, în articolele publicate pe platforma em360.ro revin în exclusivitate autorilor semnatari și nu implică platforma em360, ONG Big Dream Media, sau SC PhotoMedia Em360 Srl în niciun fel.
Share.

Comentariul tau