fbpx

Descrierea evenimentului

În parteneriat cu Facultatea de Energetică din cadrul Universității POLITEHNICA din București, Asociația Inginerilor Energeticieni și Electricieni – AIEE a organizat prima ediție a evenimentului “Zilele carierei în industria energetică”. În perioada 31 octombrie – 4 noiembrie 2022, peste 1000 de  elevi, studenți, cadre didactice și reprezentanți ai companiilor de top din sectorul energetic au trecut pragul evenimentului de carieră.

În fiecare zi a evenimentului s-au organizat tururi dedicate elevilor interesați de Facultatea de Energetică. Aceștia au putut vizita și câteva dintre laboratoarele facultății: laboratorul de Tehnica Tensiunilor Înalte, laboratorul SCADA, laboratorul de Surse Regenerabile de Energie. Tururile au fost ghidate atât de  profesori cât și de studenți și au avut ca scop prezentarea oportunităților de studiu din cadrul Facultății de Energetică, precum și ce înseamnă viața de student al UPB, informații utile oricărui tânăr aflat în căutarea unei facultăți.

Ziua de luni a debutat cu deschiderea evenimentului în cadrul căreia reprezentanții facultății și universității: Horia Necula – Prorector Universitatea Politehnica din Bucuresti, Diana Robescu – Decan Facultatea de Energetică precum și nume sonore în domeniul energetic: Petru Rușeț – Director General Siemens Energy, Silvia Vlăsceanu – Director Executiv HENRO, Ionuț Ciubotaru – Task force leader Future of Energy FFPG, Frank Nagorschel – Crystal System Group, au  adus în prim plan importanța tinerilor în dezvoltarea sistemului energetic precum și nevoia de implicare a companiilor în specializarea studenților în cadrul Facultății. Ziua a fost încheiată cu un concurs video, care a oferit studenților șansa de a-și face cunoscută opinia despre domeniul energetic, într-un mod inovativ și creativ.

Marți a fost ziua dedicată întru totul Facultății de Energetică, prin cele două workshop-uri: Practică studențească și Student la Energetică. Acestea au avut ca scop prezentarea detaliilor legate de practica din anul III de studiu și informații referitoare la specializările facultății și modul de alegere al acestora.

Ziua de miercuri a fost ziua cu cele mai multe activități pentru participanți. Laboratorul de Tehnica Tensiunilor Înalte a găzduit prezentările de companii, Holul Facultății de Energetică a fost transformat prin standurile partenerilor și nu în ultimul rând, curtea interioară a Facultății a fost însuflețită în timpul pauzelor de networking. Toate acestea au format cadrul perfect pentru studenți să strângă informații utile pentru viitorii pași în cariera lor, să interacționeze cu angajatorii din domeniu și să schimbe datele de contact cu aceștia. Patru companii au avut prezentări miercuri: Engie, Eximprod, Enel și Nuclearelectrica. Ziua s-a încheiat cu Conferința: Energie prezent și viitor, o dezbatere liberă despre viitorul energeticii, unde s-a discutat de tendințe precum decarbonizare, descentralizare, digitalizare și bineînțeles de importanța studenților de azi – specialiștii de mâine în dezvoltarea și aplicarea acestor concepte. La discuție au fost prezenți Dna. Diana Robescu – Decan Facultatea de Energetică,  dl. Mihai Marcolț – Transelectrica, Dl. Popescu Octavian – Siemens Energy și Dl. Horia Garlonta – Eximprod  . și Dl. Ion Tristiu – Prodecan Facultatea de Energetică, în calitate de moderator.

A patra  zi de eveniment a continuat cu prezentări susținute de Transelectrica, Enevo Group, Siemens Energy și Schneider Electric, în același cadru asigurat de laboratorul de Tehnica Tensiunilor Înalte și cu aceeași atmosferă primitoare creată de întreaga echipă de organizare. Ziua a fost încheiată într-un mod cât se poate de inedit, ultima prezentare de companie fiind susținută de ELCEN chiar în Sala Mașinilor de la CET Vest.

Ultima zi de eveniment a fost dedicată vizitelor tehnice. Acestea au fost organizate la două obiective energetice importante: o stație electrică de transformare din apropierea Bucureștiului (Enel) și la cea mai mare rafinărie din sud-estul Europei – Petromidia (Rompetrol). Tot parte a evenimentului va fi și cea de-a treia vizită de studiu, în data de 18 noiembrie,  la Fabrica de Combustibil Nuclear de la Mioveni (Nuclearelectrica). Ca și până acum, vizitele de studiu reprezintă o încântare pentru studenți, oferindu-le oportunitatea de a vedea și interacționa cu sistemul energetic  încă de pe băncile facultății.

Mesajul organizatorilor pentru participanți: “Mulțumim pentru încrederea acordată evenimentului, pentru energia și interesul manifestat pe tot parcursul activităților și sperăm să ne revedem în cadrul celorlalte acțiuni pe care le vom organiza!

Cu energie spre viitor! “

Partenerii evenimentului:

Companii partenere: Rompetrol, Nuclearelectrica, Transelectrica, Eximprod, Schneider Electric, Enel, Siemens Energy, Engie, Enevo Group, Elcen, Crystal System

Asociații partenere: ASFE, RWEA, RPIA, IEEE Young Professionals Romania, HENRO, FPPG

Parteneri Media – energynomics, InvesTenergy, Bursa, Focus Energetic, News Energy, e-nergia, EM360

Detalii eveniment:

Website eveniment: https://carieraenergetica.ro/zileleCarierei2022/

Pagina web AIEE: https://www.aiee.ro/ 

Pagina Facebook AIEE: https://www.facebook.com/AIEE.Asociatie

Pagina LinkedIn AIEE: https://www.linkedin.com/company/aiee-asociatie/

Răspunderea pentru întregul conținut și toate analizele, ideile și opiniile exprimate, în integralitatea lor, în articolele publicate pe platforma em360.ro revin în exclusivitate autorilor semnatari și nu implică platforma em360, ONG Big Dream Media, sau SC PhotoMedia Em360 Srl în niciun fel.
Share.

Comentariul tau