fbpx

Guvernul nu ar trebui să repete experiența din 2009, când, an electoral fiind, au fost amânate măsurile pentru salvarea economiei, în pofida crizei severe care era deja vizibilă. Iar una dintre măsurile imperios necesare acum este reducerea cheltuielilor inutile în sectorul bugetar, precum cele cu salariații din instituțiile publice care acum au activitatea suspendată.

Revenind la principiile bunului-simț și al echilibrului just între bugetari și sectorul privat, este rezonabil să discutăm despre șomajul tehnic în instituțiile bugetare care au cu totul serviciile aferente suspendate

A declarat economistul Andreea Paul, invitata emisiunii EM360 LIVE.

Pentru acest lucru, este nevoie de o estimare echilibrată, nepolitizată și neîncărcată de bătălia electorală.
Totodată, Guvernul ar trebui să uite de alegeri și să profite de oportunitate pentru restructurarea de urgență a cheltuielilor bugetare, prin măsuri precum plafonarea pensiilor speciale la nivelul unui salariu mediu brut pe economie sau a unei pensii medii brute pe economie.

Pentru că, pe lângă viața oamenilor, Executivul trebuie să protejeze și viața companiilor.

Dacă vei aduna companiile cu fărașul la finalul acestei crize medicale, nu vei mai avea cu cine să pornești economia și să încarci bugetul statului cu venituri. Cine îți mai plătește taxe și impozite la stat?

A mai spus Andreea Paul.

Ea a anunțat că INACO, organizația neguvernamentală la care este fondator și președinte, a pregătit un Ghid al tuturor surselor de finanțare – guvernamentale, nerambursabile etc. – disponibile pentru companii.

Ghidul surselor de finanțare pentru companii în timpul crizei COVID – 19

Urmăriți întreaga discuție de la EM360 LIVE pentru a afla multe alte amănunte interesante.

SUBSCRIBE: LA CANALUL NOSTRU DE YOUTUBE EM360 cu Adi Maniutiu

LIKE & SHARE: PAGINA DE FACEBOOK EM360

Share.

Un comentariu

  1. Pingback: Andreea Paul, la EM360 LIVE: Trebuie să discutăm despre șomaj tehnic și în rândul instituțiilor publice | Club Economic

Comentariul tau