1 zi, 10 vizite, 100 de poveștide viață. Zeci de voluntari fericiți și generoși. Si Tanti Maria… 106 ani de viață și de istorie.

Imaginile sper să vorbească de la sine, o campanie extraordinară a celor de la CERT Transilvania – Community Emergency Response Team – din Cluj. O campanie pe care o sprijinim ca parteneri împreună cu FPPG și platforma lor, GDR.

Iată fimul zilei de sâmbătă:

***

Mai jos e primul teaser al momentelor din Apuseni.

„Tati, unde sunt celelalte camere?” l-au întrebat fetițele pe tatăl lor, unul dintre voluntarii CERT Transilvania. Erau în vizită la Maria, o doamnă pe care o vizitează constant în Munții Apuseni, în satele izolate. Maria s-a născut în 1912.

Voluntarii CERT fac un lucru extraordinar, dincolo de ajutoarele punctuale (de data aceasta au pregătit 15 aragazuri cu butelii pe care le-au cărat pe drumurile aspre din munți): voluntarii stau de vorbă cu acești oameni singuri, atât de singuri încât sînt zile întregi în care singurele voci pe care le aud vin din difuzorul unui radio vechi.

Aduc speranța acolo unde speranța a fost declarată, oficial, moartă.

***

Iată și al doilea teaser.

Parteneriatul EM360 cu Adi Maniutiu cu CERT Transilvania și Gaz De Romania pentru caravana de iarnă a ieșit fabulos și în acest an! De aici înainte acest proiect punctual, care se desfășura până acum doar în preajma Crăciunului se transformă într-un parteneriat permanent și într-un proiect ongoing, pe termen lung. Avem planuri mari pentru 2019 si 2020! Ne-am reîntâlnit cu oameni minunați și generoși, adevărați leaderi care ne încarcă, ne inspiră, ne fac să fim mai buni în tot. Am întâlnit din nou familii izolate, oameni izolați din Apuseni, modești și frumoși, foarte sărăci, dar demni și fericiți atâta timp cât rămân sănătoși. Sălbăticie curată, dar frumoasă, pură, foarte aproape de Cluj. Sunt, cel mai probabil, filmări istorice pentru că în câțiva ani, zonele și cătunele vizitate vor fi deja părăsite și înconjurate de pustiul și sălbăticia Muntelui Rece! 

***

Suntem o echipă cu planuri mari, am făcut doar puțin, mai avem enorm de multe lucruri de făcut împreună! Iată și al treilea teaser.

În loc de PS: un filmuleț, aproape de finalul zilei, care spune totul: A very good day!

FACEBOOK: EM360 cu Adi Maniutiu

#EM360

Share.

Autor

Fondator EM360.ro

Comentariul tau