fbpx

Teodorovici tot a spus o mare tâmpenie… treaba cu limitarea dreptului la muncă a românilor în străinătate rămâne o prostie colosală. Problema e însă reală, așa că m-aș opri totuși asupra unui alt aspect, de la care a pornit și ministrul: problema demografică uriașă pe care o avem! În 35 de ani vom mai fi doar 10-12 milioane dacă nu facem nimic și tendințele actuale se păstrează.

Propun altă soluție în locul stupidelor interdicții… Tinerii, specialiștii, forța de muncă tânără, calificată, capabilă și în putere pleacă scârbită sau se gândește să plece, in primul rând, din cauza calității serviciului public (nu din cauza banilor). Again, it’s not about the money, e despre calitatea serviciului public / educatie / sanatate / transport / birocratie / justitie … de asta se pleacă! Mai adăugăm speranța de viață care e în creștere (ceea ce f bine), dar trebuie spus și că natalitatea scade drastic – fiind oricum departe de un optimum. AȘADAR – îmbătrânirea populației + plecarea tinerilor + scăderea natalității = dezastru major.

Din această problemă copleșitoare ar putea și ar trebui să se nască un adevărat proiect de țară. Teodorovici sau oricine altcineva de la guvernare nu vor putea să aducă pe nimeni înapoi cu hârtii, ci doar ridicând semnificativ calitatea serviciului public… și adăugând politici imigraționiste (de atragere a unor categorii selectate de străini) inteligente. Acesta e adevăratul proiect de țară. Sau, repet, ar trebui/putea să fie o parte semnificativă a acestuia!

FACEBOOK: EM360 cu Adi Maniutiu

#EM360

Răspunderea pentru întregul conținut și toate analizele, ideile și opiniile exprimate, în integralitatea lor, în articolele publicate pe platforma em360.ro revin în exclusivitate autorilor semnatari și nu implică platforma em360, ONG Big Dream Media, sau SC PhotoMedia Em360 Srl în niciun fel.
Share.

Comentariul tau