fbpx

Știm, e aproape imposibil să cheltuim chibzuit de Sărbători. Mai ales pentru femei. :)) Dar, niște idei deștepte vă pot scăpa de bani mulți pentru daruri și mese festive.

De exemplu, renunțați la restaurant și organizați o petrecere între prieteni la unul dintre voi acasă. Dacă fiecare vine cu câte ceva de mancat și de băut economisiți mulți bani. La fel este și cu cadourile: organizați un Secret Santa, eventual și cu un buget prestabilit, și lăsați aplicațiile să vă aleagă perechea căreia trebuie să îi cumpărați cadou. Scăpați astfel cu un sigur cadou cumpărat. Și unde mai pui că e și mega fun dacă păstrează toți secret până la petrecere cui îi va oferi cadoul.

Evident, ponturi pentru gestionarea banilor în această lună, în care plătim cu dare de mână în stânga și-n dreapta, sunt multe:

  • fă-ți cumpărăturile online, pentru că dacă mergi în magazin te agăți de muuuult mai multe lucruri din listă, în cazul în care ai una.
  • dacă mergeți la o petrecere sofisticată, economisiți bani măcar cu ținuta. Asta nu înseamnă să vă afișați cu haine mai vechi, dar alegeți să sclipiți cu o rochie închiriată. Prețurile încep de la 150 de lei pentru 4 zile, pentru o rochie de firmă. Iar economia e chiar considerabilă, de până la 90% față de cât ați putea să plătiți pentru una nouă.
  • fă o listă cu tot ce ai avea de cumpărat: mâncare, cadouri, ținute etc si notează-le în funcție de priorități și stabilește un buget pentru fiecare. În felul asta vei știi să îți gestionezi mai bine banii, fără să depășești (cu mult 🙂 ) bugetul.
  • închiriază ținutele pentru Crăciun și Revelion, dacă mergi la petreceri sofisticate.
  • foloseste-te de tehnologie: sunt multe aplicatii acum care te ajuta sat ii evidenta banilor sau a cheltuielilor.
  • compară prețurile, mai ales dacă faci cumpărături online. Există si site-uri dedicate acum care pot face asta pentru tine.
  • încearcă să ai bani cash pentru cheltuielile de sărbători. Dacă plătesti cu cardul le pierzi evidența, dar dacă îi ai în mana și ii poti număra stii exact care îți sunt limitele.

Și, în fine, un sfat care se poate transforma într-un instrument financiar: după ce trec sărbătorile și prețurile piperate, urmează mega reduceri, așa că fă-ti niște stocuri de cadouri pentru la anul.

Cadourile de Crăciun sunt oricum atemporale, iar gusturile oamenilor nu se prea schimbă de la un an la altul. Așa faci economii considerabile si nu te mai “sufocă” financiar următorul decembrie.

În video-ul de mai jos găsiți pe îndelete recomandări pentru cheltuieli echilibrate de Crăciun sau de Revelion.

Enjoy Christmas, but save your money!

Răspunderea pentru întregul conținut și toate analizele, ideile și opiniile exprimate, în integralitatea lor, în articolele publicate pe platforma em360.ro revin în exclusivitate autorilor semnatari și nu implică platforma em360, ONG Big Dream Media, sau SC PhotoMedia Em360 Srl în niciun fel.
Share.

Comentariul tau