fbpx

Niciodată nu ești prea tânăr ca să te gândești la pensie! Statul nu îți poate asigura o bătrânețe lipsită de griji și nici măcar nu e rea-voință, ci pur și simplu este vorba despre cifre: numărul pensionarilor este mai mare decât al celor care încă sunt în câmpul muncii și cotizează la stat, iar natalitatea este în scădere.

Deci, în principiu, nici nouă, celor activi în muncă acum, nu o să aibă cine să ne susțină pensiile, mai ales dacă ne referim la Pilonul I de pensie, unde bugetul se împarte la un număr mai mare decât poate susține sistemul.

Dacă vorbim despre Pilonul II este oarecum aceeași situație. Este adevărat că o parte din bani sunt înmulțiți, dar sunt încă insuficienți și, în plus, vorbim despre un venit pe care nu îl controlăm noi.

În schimb, dacă ne referim la Pilonul III, acolo unde totul depinde 100% de noi, ne putem asigura o pensionare lipsită de griji.

Atenție însă! Cu cât ne apucam mai devreme de o astfel de metodă de economisire, cu atât presiunea financiară pe buget va fi mai mică. Să luăm un exemplu, ca să înțelegeți mai exact. Dacă avem două persoane de 35 și 45 de ani, care la 65 de ani vor să beneficieze de pensia din Pilonul III, cel care începe să economisească la 45 de ani, adică doar timp de 20 de ani, o să plătească dublu față de persoana de 35 de ani și o să obțină în final și o sumă cu 10% mai mică.

Așa că… Niciodată nu ești prea tânăr ca să te gândești la pensie!

Iar pentru cei care sunt foarte, foarte ocupați, am pregătit și un video scurt de doar 2 minute. Enjoy!

Răspunderea pentru întregul conținut și toate analizele, ideile și opiniile exprimate, în integralitatea lor, în articolele publicate pe platforma em360.ro revin în exclusivitate autorilor semnatari și nu implică platforma em360, ONG Big Dream Media, sau SC PhotoMedia Em360 Srl în niciun fel.
Share.

Comentariul tau