fbpx

Te-ai gândit vreodată că ai putea să investești și să economisești în aur pentru copilul tău? Sau în artă? Sau în criptomonede? Pare imposibil? Te sperie gândul la sumele mari? Ei bine, nu vorbim nici pe departe de bani mulți.

Vorbim, spre exemplu, despre 100 de lei pe lună (sau de alocația celui mic) investiți în fracțiuni ale criptomonedelor. Sau despre sume mici, investite în grame de aur echivalente în vârsta copilului, cumpărate la fiecare aniversare.

La un calcul simplu, dacă începeți să cumpărați aur încă din primul an de viață al copilului, pe 20 de ani ar putea să aibă deja economii de aproximativ 10.000 de euro. Important de reținut aici este că aurul nu se devalorizează, indiferent de variațiile economice.

O altă variantă inedită de economisire ar putea să o reprezinte arta. Tabloul unui pictor mai puțin cunoscut crezi că te-ar putea îmbogăți? Poate acum nu, dar cu siguranță o astfel de operă cumpărată în prezent pentru copilul tău i-ar oferi peste 18 ani un bun start financiar în viața de adult, pentru că valoarea acestor bunuri poate crește și de câteva sute de ori într-un interval de câțiva ani.

Cu alte cuvinte, abilitatea principală în astfel de metode inedite de economisire este răbdarea.

Știm, s-ar putea să spuneți: Bine, bine, dar eu nu am bani de economisit. Și ar fi o premisă falsă de la care plecați, pentru că doar cu o mai bună gestionare a banilor pe care îi alocați pentru copil veți vedea că puteți să faceți rost de suma minimă necesară unei astfel de investiții. De exemplu, pentru că un copil crește foarte repede, puteți cumpăra haine second-hand. Există haine de super calitate, chiar dacă sunt la mâna a doua, doar că prețurile lor sunt mult reduse. Foarte mult!

Apoi, jucăriile. Renunțați la jucăriile de lux. Garantat copilul o să fie la fel de fericit și dacă se joacă cu un trenuleț de lemn, în locul unuia “poleit cu aur”.

Toată treaba este să cântăriți puțin înainte de a vă lansa în cheltuieli, deși tentația, desigur, este mare, din dorința de a-i oferi copilului “tot ce este mai bun”.

Așadar, te-ai hotărât? Ești pregătit să te apuci să economisești pentru copilul tău?

În clipul de mai jos sunt câteva explicații și calcule suplimentare. Enjoy!

Iar pentru cei care sunt foarte, foarte ocupați, am pregătit și un video scurt de doar 2 minute. Enjoy!

Răspunderea pentru întregul conținut și toate analizele, ideile și opiniile exprimate, în integralitatea lor, în articolele publicate pe platforma em360.ro revin în exclusivitate autorilor semnatari și nu implică platforma em360, ONG Big Dream Media, sau SC PhotoMedia Em360 Srl în niciun fel.
Share.

Comentariul tau