Știți ce e ăla CSR? Poate voi știți. Dar uneori mă întreb dacă știu însăși companiile care pretind că-l practică. Ok, să vă lămuresc: știți care e pentru mine una dintre adevăratele materializări a responsabilității sociale a unei corporații? Plata la timp, fraților și renunțarea la termene de plată de 60-90-120 pe care firmele mici și medii nu le pot duce in spate decât cu niște costuri uriașe și sub amenințarea unor potențiale blocaje de cashflow.

Orice depășește 30 de zile, ca termen de plată, nu e doar lipsă de respect/sfidare/ bătaie de joc, e periculos și toxic: dăunează dezvoltării sociale și antreprenoriale, pentru că duce la blocaje in lanț, unda întârzierilor se va perpetua și transmite mai departe. E un efect de domino periculos, care poate fi stopat de unii dintre noi printr-un management financiar coerent și cu sprijinul unor credite de rulaj, dar de la un punct încolo devine aberant. Explic de ce in video. Dragi corporații, sunteți responsabile social?

Ok, bravo – atunci nu mai țineți toți banii în bancă, întoarceți o parte în economie, plătindu-vă partenerii și furnizorii în maximum 30 de zile. Eu prin respect și responsabilitate socială/comunitară înțeleg și asta. q.e.d.

LIKE & SHARE: PAGINA DE FACEBOOK EM360

#EM360 #EM360Studio #EM360cuAdiManiutiu

#EconomyAndMore360 #EntertainmentAndMore360

 #EM360Studio    #EM360ExpectMore

Share.

Autor

Avatar

Echipa editorială a portalului Economy & More / EM360 cu Adi Maniutiu

Comentariul tau