fbpx

Criza sanitară care se transformă rapid într-una economică de amploare va da naștere unui val de populism, cu mesaje foarte ușor de recepționat de către o populație în derivă, crede Radu Nicola Delicote – strateg, analist și consultant Smartlink Communications.

În plus, guvernul intervenționist își vede reintrarea în forță, iar dacă statul nu reușește să acopere o serie de găuri, să ajute instantaneu, riscul major este că mesajul populist va înflori ca ciupercile după ploaie.

Populismul o să prindă aripi din păcate. Dacă multinaționalele sunt coloana vertebrală a economiei, cred că toate IMM-urile reprezintă, hai să spunem, mușchii, ligamentele și încheieturile sistemului economic românesc. Când ai probleme cu această categorie care îți produce plus valoare pe orizontală, mai puțin pe verticală, mesajele de genul hai să arătăm cu degetul către vinovat vor fi foarte ușor de recepționat.

A declarat Radu Delicote, în cadrul emisiunii EM360 LIVE. În plus, fiind în an electoral, populismul va fi folosit ca armă electorală, în condițiile în care statul va eșua să livreze.

Avem nevoie de o echipă de lucru transpartinică

Dincolo de balcanismul mlăștinos, la noi de ce nu funcționează colaborarea transpartinică, pentru un moment dificil care ne afectează pe toți?

A fost problema ridicată de Adi Măniuțiu, analist și antreprenor.

Radu Delicote recomandă Guvernului transparență maximă pentru toate deciziile și colaborarea deschisă și permanentă cu mediul de afaceri, care vine să-și ofere soluțiile, feedback-ul.

Orice formă de sprijin care vine din partea mediului de afaceri trebuie îmbrățișată și apreciată la adevărata ei valoare. Avem nevoie de o echipă de lucru transpartinică.

A mai punctat Radu Delicote.

Fonduri europene pentru companiile în prag de faliment

Invitat în aceeași emisiune, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Ioan Boloș, a declarat că instituția pe care o conduce pregătește o serie de programe de sprijin pentru întreprinzătorii aflați în dificultate. În plus, vrea să simplifice procedura de accesare a fondurilor europene pentru anumite tipuri de sprijin. Aflați detalii în emisiunea EM360 LIVE.

SUBSCRIBE: LA CANALUL NOSTRU DE YOUTUBE EM360 cu Adi Maniutiu

LIKE & SHARE: PAGINA DE FACEBOOK EM360

Răspunderea pentru întregul conținut și toate analizele, ideile și opiniile exprimate, în integralitatea lor, în articolele publicate pe platforma em360.ro revin în exclusivitate autorilor semnatari și nu implică platforma em360, ONG Big Dream Media, sau SC PhotoMedia Em360 Srl în niciun fel.
Share.

Comentariul tau