fbpx

E o premieră pentru noi așa că vom trata vestea ca atare. Sîntem parteneri media ai conferinței „Romanian Natural Gas – Viziunea pentru 2030” de joi, 22 iunie, de la București. Aceasta va fi explicația pentru care veți vedea mai multe date legate de gazul natural pe em360.ro în perioada care vine.

Ce-și propune însă conferința organizată de Energy Policy Group (EPG) la hotelul Hilton? Să pună în discuție varianta gazului natural pentru trecerea la o energie mai curată în spiritul obiectivelor pe care țara noastră, ca membră UE, trebuie să le atingă pînă în 2030 și după.

Vorbitorii vor face de asemenea cîteva recomandări pentru măsurile pe care autoritățile competente ar putea să le ia pentru dezvoltarea pieței gazului natural în România. Potrivit specialiștilor în domeniu, țara noastră are șanse imense să se transforme într-un centru economic extrem de influent în regiune, dacă va alege varianta gazului natural.

Mai mult decît atît, România și-ar putea cîștiga independența energetică, ceea ce în contextul economic și politic internațional reprezintă un avantaj enorm. Să ajungi să îți acoperi necesarul intern de gaze naturale și să exporți în țările din jur ar trebui să fie un scenariu destul de clar pentru orice nespecialist, nu-i așa?

Vom urmări cu atenție conferința EPG de săptămîna viitoare și vom reveni cu date despre subiect în zilele care urmează. Mai multe informaţii şi detalii, despre programul şi agenda evenimentului, puteţi afla accesând pagina Energy Policy Group sau aceea dedicată conferinţei din 22 iunie, AICI.

Pînă atunci, #GazDeRomania!

www.economielaminut.ro & www.EM360.ro

facebook.com/EconomieLaMinut

Răspunderea pentru întregul conținut și toate analizele, ideile și opiniile exprimate, în integralitatea lor, în articolele publicate pe platforma em360.ro revin în exclusivitate autorilor semnatari și nu implică platforma em360, ONG Big Dream Media, sau SC PhotoMedia Em360 Srl în niciun fel.
Share.

Comentariul tau