fbpx

INVITAT: Mircea Coșea, Profesor Universitar Doctor

Statul va trebui să se implice foarte mult în următorii doi-trei ani și la nivelul societății, dar și în economie. Care ar trebui să fie prioritățile zero ale Guvernului? De unde să înceapă? În primul rând de la identificarea și rezolvarea celor mai mari probleme pe care le are România. Iar pe primul loc stă educația.

 „Aș începe încă de pe acum să fac o prioritizare a marilor probleme pe care le are România. Aș începe cu învățământul”,

spune profesorul Mircea Coșea, invitat la EM360TALK.

În plus, el afirmă că România trebuie să urce pe lanțul valoric, realizând produse cu valoare adăugată superioară. Oportunități uriașe ce pot fi valorificate sunt în zootehnie, dar și legumicultură. Potrivit acestuia, datele statistice arată că România pierde enorm anual, circa 25% din producția de legume și fructe, care rămâne neculeasă.

„Suntem iresponsabili. (…) Anul trecut am prelucrat în țară 10% din tomate”,

a completat profesorul Mircea Coșea.

educația trebuie să devină prioritatea numărul 1 a statului în perioada următoare susține și jurnalistul Daniel Apostol. Totodată, el spune că a doua direcție pe care trebuie să o privească cu multă seriozitate guvernul este cea a investițiilor.

„În ultimii 30 de ani, România a evitat să facă investiții de viitor”,

a punctat acesta.

Adrian Măniuțiu, analist și antreprenor, crede că dacă Guvernul va demara investiții serioase în tot ce înseamnă infrastructură, școli etc., cetățenii vor vedea că încep să se întâmple lucruri, că există cumpătare bugetară și ar plăti mai ușor taxele.

„Urmează o perioadă în care statul trebuie să se implice enorm în societate și în economie și s-o facă asumat. Educația ar trebui să devină adevărata religie a României în următoarele perioade de timp, în mod cert”,

a conchis acesta.

Aflați mai multe amănunte în materialul video.

EM360TALK este o co-producție între EM360 Studio și Revista Economistul, o componentă a colaborării dintre Adrian Măniuțiu și Daniel Apostol. EM360TALK poate fi urmărită și la PROFIT TV.

SUBSCRIBE: LA CANALUL NOSTRU DE YOUTUBE EM360 cu Adi Maniutiu

LIKE & SHARE: PAGINA DE FACEBOOK EM360 Studio

Răspunderea pentru întregul conținut și toate analizele, ideile și opiniile exprimate, în integralitatea lor, în articolele publicate pe platforma em360.ro revin în exclusivitate autorilor semnatari și nu implică platforma em360, ONG Big Dream Media, sau SC PhotoMedia Em360 Srl în niciun fel.
Share.

Comentariul tau