fbpx

830 de tineri sub 21 de ani au răspuns, în premieră anul acesta, unui chestionar atașat studiului „Barometrul încrederii angajaților în companii”, realizat de Ernst & Young și Hipo. Aproape două treimi dintre tinerii Generației Z ar alege o firmă privată la angajare, o cincime intenționează să își deschidă propria afacere și doar unul din 10 s-ar angaja la stat. Alegerea primului loc de muncă se bazează pe recomandările angajaților firmei respective sau pe sfaturile mamei (da, ale mamei), în cele mai multe dintre cazuri. Sfaturile profesorilor cad în acest top doar pe locul al șaptelea (oare ce ne spune asta !?!).

Ce așteaptă tinerii Generației Z de la angajatori? Oportunități de a învăța și de a avansa în carieră, stabilitate și echilibru între viața profesională și cea personală. Barometrul încrederii angajaților în companii a fost făcut de EY&HIPO pe 1500 de angajați cu vîrsta de peste 21 de ani, dar anul acesta la un formular separat au răspuns și 830 de tineri sub 21 de ani.

V-am mai promis ceva, legat de joburi bune care nu necesită studii universitare… Nici măcare un sfert dintre angajaţii României nu au studii superioare. Cifre interpretabile, care pot explica multe dintre problemele legate de trai – sau? Pentru că educaţia, până la urmă, este baza civilizației și a societăţii. Dar ce facem cu cei care nu au trecut, totuşi, prin şcoală? Sunt condamnaţi ei automat la un trai prost? Nu neapărat. Şi, până la urmă, dacă nu ai facultate nu înseamnă că nu te duce capul. Iar în lume sunt destule meserii, chiar foarte bănoase, care nu necesită studii superioare. De la controlor de trafic aerian, până la radioterapeut sau detectiv particular. Sigur că nu te poţi prezenta la poarta companiei pur şi simplu. Ai nevoie fie să treci nişte teste sau să faci nişte cursuri de specializare. Aflaţi din acest video care sunt meseriile bănoase (chiar și la noi, în România) care nu necesită studii superioare.

www.economielaminut.ro & www.EM360.ro

facebook.com/EconomieLaMinut

Răspunderea pentru întregul conținut și toate analizele, ideile și opiniile exprimate, în integralitatea lor, în articolele publicate pe platforma em360.ro revin în exclusivitate autorilor semnatari și nu implică platforma em360, ONG Big Dream Media, sau SC PhotoMedia Em360 Srl în niciun fel.
Share.

Comentariul tau