fbpx

A rollercoaster called life: Doctorul Gabi Cherebețiu, mexicanul din Blaj. Multiplu vicecampion mondial și european la volei cu echipa României. Antrenor secund al Nationalei de volei și medicul echipei.

În 1965 a plecat, cu 14 dolari in buzunar, în Mexic unde a pus bazele voleiului mexican olimpic, în pregatirea Olimpiadei din Ciudad de Mexico, din ’68, în calitate de antrenor și medic al lotului mexican. Apoi, în ’69 se regăsea din nou captiv în ghearele comunismului. Scapă, printr-un concurs de împrejurări fabulos, în urma unei aventuri incredibile, abia prin ’77 înapoi în Mexico City, unde, la finalul anilor 80, devine cetățean mexican împreună cu Anca, soția sa, și pune bazele medicinei sportive evaluatorii și cardio-recuperatorii din Mexic, rămânând puternic ancorat în fenomenul sportiv mexican. Fiind plecat definitiv din România din ’77, reușește în sfârșit să-și reîntregească familia și să-și aducă si cei 2 copii rămași în România, în Mexic, abia prin ’82, după chinuri, aventuri și eforturi uriașe.

Revoluția din 1989 l-a prins mai aproape de casă pentru că a lucrat atunci într-un stagiu, la Lausanne (CH) pentru Federația Internațională de Volei, ca director tehnic. A început după 1990 să ne viziteze din nou în România. În anul 2000, președintele Constantinescu îi conferea Ordinul Naţional al României Pentru Merit în grad de Ofiţer. Nu mai iese pe terenul de volei, dar joacă, și acum la 84 de ani, de două ori pe săptămână tenis. E pe locul 78 mondial Senior ITF. O viață superbă. E tată pentru Sorin și Dana, dar și pentru Michael și Leigh, bunic pentru Ana, Andrew, Alex, Tomas, unchi pentru mine, Roli și Adriana, fratele bunicii mele … și multe altele pentru mulți alții… Și l-am adus la EM360, acum cât a fost pentru câteva zile, din nou, la Bucuresti. Și am avut în sfârșit timp să și mâncăm mult sushi!

PS – Ar mai fi stat, dar se grăbea să ajungă la cabinet. Consultă aproape în fiecare zi la spitalul Angeles del Pedregal din Ciudad de Mexico. Interviul îl continuăm la el, în Mexic, curând. La o tequilla reposado adevărată și un taco el pastor… ándale!

CLICK & SUBSCRIBE LA CANALUL EM360 de YOUTUBE

LIKE & SHARE: PAGINA DE FACEBOOK EM360

#EM360 #EM360Studio #EM360cuAdiManiutiu

#EconomyAndMore360 #EntertainmentAndMore360

 #EM360Studio    #EM360ExpectMore

Răspunderea pentru întregul conținut și toate analizele, ideile și opiniile exprimate, în integralitatea lor, în articolele publicate pe platforma em360.ro revin în exclusivitate autorilor semnatari și nu implică platforma em360, ONG Big Dream Media, sau SC PhotoMedia Em360 Srl în niciun fel.
Share.

Comentariul tau