fbpx

Faptul că trăim într-un singur loc mult timp ne face să nu-l mai apreciem așa cum merită. De la un punct încolo, nu-i mai vedem frumusețile, nu-i mai vedem avantajele. Se întâmplă așa cu casa noastră, cu locul de muncă, cu localitatea în care trăim. Cu țara.

România nu ni se mai pare nici frumoasă, nici având vreun mare avantaj.

Când stai de vorbă cu omul al cărui țel este să promoveze afacerile Austriei la noi în țară și când îl auzi cum vorbește despre România, imaginea stricată începe să se clatine. Gerd Bommer e consilierul economic al Austriei la București și ne oferă un plan pentru viitor.

ADVANTAGE AUSTRIA: 70 DE ANI

Reprezentanța comercială a Austriei în România, „Advantage Austria” a împlinit pe 1 mai 70 de ani. 70 de ani care reprezintă mai mult decât o simplă aniversare: Austria și-a deschis biroul de la București în 1950, când acesta era al 5-lea din lume – după Londra, Paris, Roma, Frankfurt – iar din punctul de vedere al comerțului propriu-zis, 2 dintre cele 3 cele mai mari investiții ale Austriei în străinătate sunt în România.

Am făcut o scurtă istorie a programului „Advantage Austria” cu Gerd Bommer,
Consilierul Comercial al Austriei la București.

STABILITATE PENTRU SUCCES

Ce înseamnă stabilitate și predictibilitate? Gerd Bommer, Consilierul Comercial al Austriei la București oferă ca exemplu o companie care are afaceri în peste 180 de țări.

„Țări cu culturi diferite, cu legislație diferită, iar compania are succes peste tot. Nu e nevoie de un sistem creat pentru tine personal, ci de ceva stabil, predictibil, parametri cu care să poți lucra.”

Una dintre cele mai mari afaceri austriece din străinătate este în România și se numește OMV Petrom. Stabilitatea și predictibilitatea sunt esențiale pentru dezvoltarea acestui proiect în exploatările din Marea Neagră. Ce spune Gerd Bommer despre perspectivele Mării Negre?

„Proiectele energetice de acolo vor schimba nu doar economia României, dar și a întregii Europe.”

IT ȘI TURISM – ATUURILE ROMÂNILOR

Când trăiești zi de zi în același loc, începi să nu-i mai vezi avantajele. Când trăiești în România și faci afaceri aici, lucrurile pot părea chiar mai dificile – cumva, din lipsă de timp sau de energie, uităm să privim în jur.

L-am întrebat pe Gerd Bommer, Consilierul Comercial al Austriei la București care crede el că sunt zonele în care ar trebui să se dezvolte țara noastră, care sunt avantajele sale. Răspunsul e unul pe care l-am mai auzit – IT și turism, însă când vine atât de argumentat, parcă ar trebui să ne gândim mai mult la el.

SUBSCRIBE: LA CANALUL NOSTRU DE YOUTUBE EM360 cu Adi Maniutiu

LIKE & SHARE: PAGINA DE FACEBOOK EM360 Studio

Răspunderea pentru întregul conținut și toate analizele, ideile și opiniile exprimate, în integralitatea lor, în articolele publicate pe platforma em360.ro revin în exclusivitate autorilor semnatari și nu implică platforma em360, ONG Big Dream Media, sau SC PhotoMedia Em360 Srl în niciun fel.
Share.

Comentariul tau