fbpx

Știu. Am mai tot spus-o. Probabil, cea mai mare mizerie generalizată, globală, pe care o trăim acum este legata de „political correctness” si delirul dictatorial al unor voci extremiste. Acestea nu sunt nici macar minoritare, ca nu despre minoritati de toate felurile e vorba aici, ci pur si simplu sunt aberante in mesaj … … tot spun chestii si lucruri debile, pe care nimeni nu prea mai are curajul sa le conteste sau sa le combata, tocmai pentru ca nu ar fi „corect politic” sa o faca… E foarte ok cu libertăți, drepturi, forme de exprimare, foarte ok, ba chiar vital. Dar ușor, totuși, cu pianul pe scări, ca deja s-a trecut demult in extrema cealalta!

Orice extremă naste monstri, iar declinul valoric e evident. Partea si mai urâtă, cu tot ce se intampla acum in aceasta ciorba a „political/ethnic/gender correctness-ului vieții”, este ca nu face decat sa creeze un „Fake Kindness”, o falsă toleranta/acceptanta, dar care vor genera un rebound violent, dublat de o alterare societală, izvorâte din frustrare sau hiper-iritare.

Da, mă tem ca s-ar putea ajunge tot mai departe si ca astfel ar putea sa devină o forma de rasism, discriminare si extremism, dar in sens invers; asta daca nu suntem deja acolo. Iar cand la toata ciorba asta mai adaugi CENZURA si tot felul de filtre alterate, nu faci decat sa largesti si mai mult, poate ireconciliabil, distanțele dintre extreme.

Falsele principii si criterii de egalitate distrug tot, political correctness-ul, gone to far, e o forma de cancer, cu metastaze marxiste pe ici, pe colo, care distruge competiția, iar competiția e mama progresului – astfel dispare dezvoltarea, iar bunăstarea va fi alterată, pe termen lung, iremediabil.

Criteriile greșite nasc monștri. Cat de important ar fi sa ramanem cu picioarele pe pamant, sinceri, detensionati si echilibrati. Doar ca nu e asa, suntem dintr-o extremă in alta, precum brațul unui pendul. Orice acțiune va naște o reactiune, de aceeași intensitate, dar de sens contrar… si tot asa. Au spus-o altii mult mai destepti decat mine.

Va las, in incheiere, un link cu Dzimis, e foarte bun:

Sursa ilustratie: Pawel Kuczynski / toate drepturile apartin autorului 

Răspunderea pentru întregul conținut și toate analizele, ideile și opiniile exprimate, în integralitatea lor, în articolele publicate pe platforma em360.ro revin în exclusivitate autorilor semnatari și nu implică platforma em360, ONG Big Dream Media, sau SC PhotoMedia Em360 Srl în niciun fel.
Share.

Comentariul tau