fbpx
Conf. Univ. Dr. Tănase Stamule, consilier de stat al premierului României, în dialog cu Adi Mănuțiu și Daniel Apostol, a explicat exact de ce creșterea punctului de pensie din această toamnă nu e, în fapt, o presiune majoră pentru economie, de ce nu va încurca investițiile, dar și care sunt acele investiții pe care Guvernul și-a propus să le finanțeze. Pe această listă este trecut și metroul din Drumul Taberei, care ar urma să circule începând cu luna iunie a acestui an.
În viziunea consilierului premierului, mediul economic nu are probleme din cauza taxelor pe care le plătește în România, la un nivel mult mai scăzut față de alte state ale Uniunii Europene, ci din pricina birocrației și a legislației aberante. Un exemplu dat de Conf. Univ. Dr. Tănase Stamule în acest sens a fost o Ordonanță de Urgență din anul 2000, care prevede că orice firmă trebuie să își raporteze stocurile la Primărie, iar Poliția Locală trebuie să le verifice. Asta face ca marfa nevândută într-o localitate să fie aproape imposibil de vândut în alta, ceea ce duce automat la pierderi pentru un business.

A doua parte a emisiunii a avut ca subiect calitatea vieții din orașele României, iar una dintre explicațiile oferite de consilierul de stat pentru disfuncționalitățile mai ales din București a fost legată de încredere. Încrederea pe care cetățeanul a pierdut-o în relația cu autoritatea.
O soluție oferită în cadrul emisiunii pentru eliminarea aglomerației din București a fost construcția de școli de stat în cartiere, școli care să ofere inclusiv un act educațional de calitate. Măsura ar putea elimina mare parte din traficul rutier.

SUBSCRIBE: LA CANALUL NOSTRU DE YOUTUBE EM360 cu Adi Maniutiu

LIKE & SHARE: PAGINA DE FACEBOOK EM360

Răspunderea pentru întregul conținut și toate analizele, ideile și opiniile exprimate, în integralitatea lor, în articolele publicate pe platforma em360.ro revin în exclusivitate autorilor semnatari și nu implică platforma em360, ONG Big Dream Media, sau SC PhotoMedia Em360 Srl în niciun fel.
Share.

Comentariul tau