fbpx

Condorul Politic e o specie înaripată răspândită. În România, coboară din înaltul văzduhului, jos, pe pământ doar ca să se hrănească. Condorul Politic e mereu la vânătoare de voturi, indiferent de sezon. Tehnica sa transpartinică de vânătoare e una pur electorală: păguboasă, disimulantă, agresivă. Un exemplu de vânătoare e acela în care un politician (condor) ajuns mai mult sau mai puțin la butoane, fie la putere ori în opoziție, începe să constate siderat diverse probleme sau lipsuri, cum ar fi, de exemplu, starea finanțelor sau starea infrastructurii (rutiere, de ex.)… Și se întreabă sugestiv, oare cine e vinovat? Cine e vinovat? Sincer? Păi fix cine întreabă! Sigur, nu de unul singur, ci în solidar cu toţi mai-marii Condori Politici ai noului și vechiului PNL, ai noului sau vechiului PSD. Condori care, cei mai mulți dintre ei, nu au lipsit din văzduh nici măcar o fracţiune de secundă în ultimii 27-28 de ani. Cert e că de fiecare dată vinovații sunt identificați în rândul stolului advers. Apropo, oare cum se vede din înaltul cerului faptul că în ultimele foarte multe luni s-au închis mai mulţi kilometri de autostradă decât s-au inaugurat? Sau că tronsoane întregi din autostrada Sebeş-Sibiu trebuie reconstruite pentru că o iau la vale (la propriu), deşi ISC-ul a informat oficial de zeci de ori, începând cu 2012, despre gravele nereguli? Sau că Braşov-Comarnic, în afară că nu există, costă de la dublu în sus faţă de cât ar trebui? Sau că CNADNR a tocat 14-15 miliarde de euro în ultimii ani pe… ce? Pe aproape nimic! Sau că bucureștiul nu are Centură Ocolitoare? Sau cum se vede faptul că în România mai mor copii pentru că nu se găsesc vaccinuri? Ori că tavanele școlilor se prăbușesc, aparent din senin… De fonduri UE și a lor grea moștenire nici nu mai spun, nici de cele 2.250 Lei care se pierd pe secundă din evaziune sau taxe necolectate… Și exemplele pot continua, toate fiind un atentat la siguranța populației și dovezi de subminare ale economiei și, în definitiv, ale țării – deci ale noastre, ale fiecăruia. Totul pe voturile şi, atenție, integral pe banii noştri. Condorii Politici par însă a fi o specie protejată. Nu-i putem vâna şi noi pe ei, dar îi putem înfometa, nemaihrănindu-i cu voturi. Aşa, poate vor zbura singuri, departe, în ţări mai calde. Sau nu.

PS. Pentru cei care vor căuta nod în papură mai fac o precizare (chiar dacă mi se pare inutilă): vânătoarea la care fac referire este un figurativă și se referă la tragerea la răspundere, la responsabilizare… atât.

sursa ilustrației: Lehel Kovacs Illustrations & kolehel.com

www.economielaminut.ro & www.EM360.ro

facebook.com/EconomieLaMinut

Răspunderea pentru întregul conținut și toate analizele, ideile și opiniile exprimate, în integralitatea lor, în articolele publicate pe platforma em360.ro revin în exclusivitate autorilor semnatari și nu implică platforma em360, ONG Big Dream Media, sau SC PhotoMedia Em360 Srl în niciun fel.
Share.

Comentariul tau