fbpx

Am aflat, în ultimele decenii, o mulțime de povești despre comunități care trăiesc greu, la limita sărăciei, fără „beneficiile” civilizației. Puțini din noi au încercat să ajute vreodată în vreun fel și, desigur, și mai puțini sînt implicați în organizații care se ocupă de astfel de comunități – adică renunță la timpul lor liber (și investesc propriii bani) pentru alți oameni.

Cu atît mai șocante sînt astfel poveștile care încep așa: „acei oameni se bazau doar pe ce știau de la strămoșii lor. Nu văzuseră nici un bec niciodată în viață, guvernul nu știa despre existența lor.”

Vă oferim aici un rezumat al unei povești extraordinare, spusă de un om extraordinar: Martin Garcia e din Mexic. Și el se luptă cu sărăcia: 15.000 de case din zone defavorizate din Mexic au acum acces la electricitate datorită soluțiilor pe care le-a construit Martin, cu ajutorul energiei solare.

Răspunderea pentru întregul conținut și toate analizele, ideile și opiniile exprimate, în integralitatea lor, în articolele publicate pe platforma em360.ro revin în exclusivitate autorilor semnatari și nu implică platforma em360, ONG Big Dream Media, sau SC PhotoMedia Em360 Srl în niciun fel.
Share.

Comentariul tau