fbpx

Asa! S-au votat iar măriri și schimbări în sistemul de pensii! Da-ți un click și aflați mai jos de ce faza cu pensiile e nașpa rău de tot și, oricum, compromisă demult. Chiar sunt curios să aflu părerea voastră.

Buuun! Măcar așa se va prăbuși totul mult mai repede. Din nou: râs cu plâns balegă de mânz PSD-ist. Să vedeți voi colaps si dezastru… :))) Cum zice și prietenul Gabi Biriș, măcar nu mai așteptăm ca proștii, amăgindu-ne singuri, prăbușirea până-n 2030. Ea va veni, pe sistemul actual, cel târziu în 2020-2021. ACUM, LA MODUL CEL MAI SERIOS, vă dau doar câteva indicii: + 80 de milairde de lei in 2021, adică +7% din PIB deficit, adică + 25% cheltuieli ale bugetului consolidat… pam-pam! Si asta nu e totul. Chiar și fără măriri, sistemul de pensii actual e gândit în anii ’60 ai secolului trecut, iat atunci era gândit să finanțeze 5-8 ani de pensie. Între timp speranța de viață a crescut enorm (ceea ce nu e rău), iar sistemul trebuie să susțină 12-13-15 ani de pensie, în medie, adică de 3 ori mai mult… asta în condițiile in care natalitatea scade, populația e îmbătrânită (în toată Europa), iar activii care susțin pensionarii se împuținează… Fiți atenți: deficitul fondurilor de pensii la nivel global crește cu +5% p.a. (mult peste cresterea economica), se estimează un deficit în 2050 de 400 trilioane USD, adică 4x economia globală azi. Atât și o frunză!

CLICK & SUBSCRIBE LA CANALUL EM360 de YOUTUBE

LIKE & SHARE: PAGINA DE FACEBOOK EM360

#EM360 #EM360Studio #OutOfTheBox #EM360OutOfTheBox#EM360cuAdiManiutiu

#EconomyAndMore360 #EntertainmentAndMore360

 

Răspunderea pentru întregul conținut și toate analizele, ideile și opiniile exprimate, în integralitatea lor, în articolele publicate pe platforma em360.ro revin în exclusivitate autorilor semnatari și nu implică platforma em360, ONG Big Dream Media, sau SC PhotoMedia Em360 Srl în niciun fel.
Share.

Comentariul tau