fbpx

În 2020, România e obligată să se reinventeze dacă vrea să trăiască, nu doar să supraviețuiască.

O spune profesorul de economie Mircea Coșea. Fost ministru al Economiei, Mircea Coșea, face o paralelă între România și Polonia: în vreme ce noi trăim după percepte economice perimate, polonezii au învățat să vândă castraveți grădinarului. Mai exact, Polonia a învățat să se uite acolo unde există cerere și să ofere din producție proprie. În acest moment, Polonia este unul dintre cei mai importanți exportatori de ceai în China și de somon în Japonia. Oricât de uluitor ar suna, aceasta este statistica economică ce arată că România trebuie să țină pasul cu vremurile. Și în timp ce noi ne pregătim de noi tăieri, de cheltuieli la investiții de venituri, spune Mircea Coșea, lumea civilizată se uită atent unde să suplimenteze fonduri.

Cercetarea este zona în care vor merge mare parte din banii Uniunii Europene și România nu va apuca o felie din aceast nou ospăț. În dialog cu Adi Mănuțiu și Dan Apostol, profesorul Mircea Coșea a oferit și o serie de soluții care ne-ar putea scoate din bezna economică. De la tipul de lider de care avem nevoie, până la sectoarele economice în care trebuie să investim.

SUBSCRIBE: LA CANALUL NOSTRU DE YOUTUBE EM360 cu Adi Maniutiu

LIKE & SHARE: PAGINA DE FACEBOOK EM360

Răspunderea pentru întregul conținut și toate analizele, ideile și opiniile exprimate, în integralitatea lor, în articolele publicate pe platforma em360.ro revin în exclusivitate autorilor semnatari și nu implică platforma em360, ONG Big Dream Media, sau SC PhotoMedia Em360 Srl în niciun fel.
Share.

Comentariul tau