fbpx

Sancțiunile economice impuse Rusiei au un efect imediat, pentru că oamenii au intrat deja în panică și au format cozi uriașe la bancomate, de teamă că vor rămâne fără bani lichizi. Știm deja și că multe companii internaționale și-au oprit producția/serviciile acolo sau că inflația lor crește galopant.

Însă cum ne va afecta pe noi, pe români?

Ei bine, în primul rând trebuie să știm că pe termen scurt trebuie să “strângem din dinți”. Momentan suntem cumva într-o perioadă de acalmie. Ne-a lovit puternic din punct de vedere emoțional acest război, dar, cel puțin pe termen scurt, trebuie să ne pregătim pentru efecte economice destul de puternice.

Am văzut în primele ore de la începutul conflictului explozii ale prețurilor la gaz și petrol, însă la fel de tare o să ne doară și agricultura, pentru că 25% din importurile noastre vin fix din Ucraina și Rusia.

Cum putem să surmontăm această “gaură”?

Păi, am putea, în primul rând, să începem să exportăm produse finite, în loc de materie primă. Adică să producem mai mulți bani din ceea ce avem. Fără să semănăm panică, e bine să vă așteptați la scumpiri ale produselor alimentare. Și nu numai, evident.

O să asistăm la creșteri în lanț. Aveți în video mai multe explicații.

 

Răspunderea pentru întregul conținut și toate analizele, ideile și opiniile exprimate, în integralitatea lor, în articolele publicate pe platforma em360.ro revin în exclusivitate autorilor semnatari și nu implică platforma em360, ONG Big Dream Media, sau SC PhotoMedia Em360 Srl în niciun fel.
Share.

Comentariul tau