fbpx

La începutul unei relații, când fluturașii zboară în voie prin stomac, cel mai probabil banii sunt ultimul lucru la care ne gândim atunci când ne petrecem timpul alături de partener sau de parteneră. De ce este însă esențial ca în primele 6 luni, poate un an, de relație să fim atenți la obiceiurile financiare ale celuilalt? Pentru că ele ne pot indica dacă vom putea să construim împreună o relație pe termen lung. Nu zice nimeni să cereți extrasele de cont și declarațiile de avere, dar urmăriți “din umbră” cum își gestionează banii.

Știați, de exemplu, că, în România de astăzi, 40% dintre căsătorii sfârșesc prin divorț din cauza banilor?

Ei, bine, astfel arătând statisticile, nu mai bine suntem atenți încă de la început la câteva aspecte financiare? Iată câteva obiceiuri la care să fiți atenți când puneți în balanță motivele pro și contra pentru o relație de lungă durată cu cineva.

1. Nivelul de trai trebuie să fie compatibil cu venitul. Dacă are un stil de viață mai “colorat” decât poate susține este un semn de întrebare. Totodată, vedeți unde locuiește, ce mașină are și analizați dacă și-ar fi putut permite aceste bunuri din veniturile pe care susține că le are.

2. Pune bani de-o parte? Adică are o rezervă sau, la ananghie, pune mâna pe telefon și le cere părinților?  Nu pune nimic deoparte sau, dimpotrivă, e “chitros” și nu cheltuie nimic? Sunt niște întrebări la care trebuie să vă răspundeți.

3. Bărbatul trebuie să rămână galant și să își permită o relație. Nu spunem că el trebuie să suporte toate cheltuielile, și suntem de acord și că într-o relație partenerii trebuie să se susțină reciproc, inclusiv din punct de vedere financiar, dar, dragi doamne, fiți atente în ce condiții bărbatul vă cere bani pentru diverse cheltuieli și de câte ori o face.

4. Dacă partenerul/partenera are datorii este important și pentru ce anume le-a făcut și care este planul pentru a scăpa de ele. Aveți grijă să nu aibă tendința să cheltuiască banii pe prostii.

5. Stabilitatea locului de muncă este un alt aspect important. Dacă schimbă job-urile cu o frecvență prea mare este semn că nu caută neapărat stabilitate, ci, mai degrabă, nod în papură. Este o lipsă de responsabilitate.

6. Depinde de părinți? Acest răspuns este din nou foarte important, indiferent dacă le cere bani pentru că nu se ajunge cu banii de la o lună la alta sau dacă o face deși câștigă și el suficient. Niciodată nu va avea o percepție reală asupra propriului trai. Aspectul acesta vă arată dacă este independent din punct de vedere financiar și dacă este pregătit să își asume să întrețină o familie, indiferent dacă vremurile’s bune sau nu.

7. Atenție la vicii. Anumite vicii, în timp, îl pot arunca într-o cascadă de datorii.

8. Hobby-uri. E drept, ele sunt bune, atât timp cât nu le are doar pentru a afișa o imagine distorsionată asupra realității. Colecții de ceasuri, gadget-uri, poșete, pantofi, tunning auto, sporturi… Dacă aceste pasiuni nu pot fi susținute financiar având și un echilibru al bugetului acasă…Not good! E drept, este un banc care tot circulă și care spune că sportul apărut ca hobby la un bărbat trecut de 40 de ani este un indicator de fidelitate. Deci, pentru o viață echilibrată și pentru sănătatea cuplului apucați-vă de sport. :)))

9. Obiceiurile de consum sunt și ele importante. Shopping-ul impulsiv sau obiceiurile cotidiene precum masa de prânz servită exclusiv în oraș trebuie urmărite, pentru că pot ascunde în spate alte probleme emoționale. Și pot atrage și probleme financiare, evident.

10. Și ultimul aspect de care să țineți cont, dar la fel de important ca și celelalte, urmăriți dacă are o înclinație spre a câștiga banii ușor, din “combinații”.

Că ne place sau nu, banul este un indicator foarte bun pentru stabilitatea emoțională. Nu degeaba se zice că dragostea trece prin stomac (adică, prin buzunar).

În final, avem și un sfat pentru a evita discuțiile/certurile pe subiectul banilor: faceți un buget comun si nu promiteți mai mult decât puteți duce. Și încă ceva: fără bugete secrete!

Pentru mai multe sfaturi legate de fericirea (financiară) din cuplu urmăriți și materialul video. 🙂

Răspunderea pentru întregul conținut și toate analizele, ideile și opiniile exprimate, în integralitatea lor, în articolele publicate pe platforma em360.ro revin în exclusivitate autorilor semnatari și nu implică platforma em360, ONG Big Dream Media, sau SC PhotoMedia Em360 Srl în niciun fel.
Share.

Comentariul tau