fbpx

Hugh Marston Hefner s-a născut pe 9 aprilie 1926. Prima lui mare pasiune a fost legată de benzile desenate: în liceu a desenat și scris propria revistă, „School Daze”.

În 1952, șefii de la Esquire refuză să-i aprobe cererea de mărire a salariului. Ceruse 5$. Așa că tînărul copywriter își dă demisia.

Face un credit la bancă, împrumută 8.000 $ de la 45 de investitori, mama sa îi dă 1.000 $ cu împrumut și așa ia naștere Playboy. Primul număr al revistei e publicat în decembrie 1953 și preia pozele nud ale lui Marilyn Monroe din calendarul făcut cu 4 ani în urmă. Revista se vinde în 50.000 de exemplare.

“Aș dori să fiu amintit ca cineva care a schimbat lumea într-un mod pozitiv, într-un sens social și sexual și aș fi foarte mulțumit de asta. Sînt un copil care a avut vise și le-a făcut realitate.”

Hugh Hefner a murit pe 27 septembrie 2017. Sîntem aproape siguri că domnul Hefner e înconjurat acum de cîțiva iepurași-îngeri.

 

copyright ilustraţii: EM360, Lehel Kovacs Illustrations & kolehel.com

www.economielaminut.ro & www.EM360.ro

facebook.com/EconomieLaMinut

Răspunderea pentru întregul conținut și toate analizele, ideile și opiniile exprimate, în integralitatea lor, în articolele publicate pe platforma em360.ro revin în exclusivitate autorilor semnatari și nu implică platforma em360, ONG Big Dream Media, sau SC PhotoMedia Em360 Srl în niciun fel.
Share.

Comentariul tau