fbpx

Potrivit unor surse autorizate, se pregătesc deja toate calculele pentru pensiile din 2024. România stă prost la încasări bugetare in raport cu obligațiile asumate referitoare la pensii şi salarii, dar vine anul electoral și guvernul nu poate să mai umble mult la aceste rotițe. Adrian Măniuţiu a prezentat recent, la Antena 3 CNN, o analiză completă a pilonului 1, 2 şi 3 de pensii.

Pensiile sunt un Caritas!

„Funcționăm astăzi pe un sistem gândit pe la 1.900, în secolul trecut, revizuit în anii ’60, gândit să funcționeze pentru 4-7 ani. Astăzi ar trebui să fim susținuți de pensii undeva în medie între 9 și 12 ani. Situația e o problemă globală, cu un deficit care crește în fiecare an. Dacă o ținem în ritmul ăsta, în doar 25 de ani deficitul va echivala cu de patru ori economia mondială astăzi.

Adică e clar că ceva trebuie să se schimbe”, a precizat Adrian Măniuţiu.

Răspunderea pentru întregul conținut și toate analizele, ideile și opiniile exprimate, în integralitatea lor, în articolele publicate pe platforma em360.ro revin în exclusivitate autorilor semnatari și nu implică platforma em360, ONG Big Dream Media, sau SC PhotoMedia Em360 Srl în niciun fel.
Share.

Comentariul tau