fbpx

E România de azi cea pe care Traian Băsescu și-o imagina acum 10-15 ani? Ce-l mai mână-n lupta politică pentru Parlamentul European? Ce ar face azi altfel dacă, primind o șansă să-și reia mandatele, s-ar trezi din nou în 2005?

Am vorbit și despre posibile alianțe la Bruxelles și București, despre unirea dreptei, despre alegerile prezidențiale, locale și parlamentare care urmează; am discutat și despre statul paralel (!?), CNSAS (primele 18m). N-am ocolit nici subiectele ce tin de national-populismul european si autohton (m18), despre fonduri europene, negocieri de statut si cauzele care au dus la o subventie la hectar atat de mica pentru fermierii romani (23m). Apoi (starting @ m25/26) am vorbit și despre justiție și despre politica externă a României și a Uniunii, despre Rusia, China si SUA. N-am ocolit nici teme legate de resursele țării și legea offshore, dar nici cele ce țin de impactul atmosferei din piață asupra marilor proiecte și asupra investitorilor. Am abordat și alte teme: armata europeană, extinderea Uniunii, Brexit, Statele Unite ale Europei și…. evident!!! infrastructură. Spre final, Traian Băsescu ne spune și ce nu-l lasă să doarmă noaptea și aflăm și ce ar face dacă ar fi ”Dumnezeu pentru o zi”…: ”Dacă acum aș fi Dumnezeu pentru 24 de ore, aș căra și eu cu spinarea pietriș la autostrăzi și căi ferate”. Desigur, aflăm și de ce nu le avem încă. Enjoy!

Fostul președinte Traian Basescu a mărturisit la EM360 care e cel mai mare regret cu care a rămas după cele două mandate la Cotroceni. A dezvăluit, de asemenea, cum vede inocența și idealismul în politică și pentru ce proiect ar munci cot la cot cu muritorii dacă ar avea șansa să fie Dumnezeu pentru o zi. Toate în clipul de mai jos.

Fostul președinte vine cu noi precizări în scandalul legat de acuzațiile că a colaborat cu securitatea comunistă care a reizbucnit, întâmplător sau nu, în plină campanie:

Fostul președinte face o radiografie la rece a situației României în negocierile cu marile puteri și a cărților pe care țara noastră le poate juca la nivel de politică externă și de apărare. Traian Băsescu dezvăluie care sunt țările care duc o politică de slăbire a Uniunii Europene și ce forțe atacă Uniunea din Interior.

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a sărit calul atunci când a amenințat România cu activarea Art. 7 din Tratatul U.E., consideră Traian Băsescu. Fostul președinte explică în clipul de mai jos cine se face vinovat pentru situația creată și care e planul de bătaie dacă va ajunge la Bruxelles.

Fostul președinte spune că partidele de dreapta din România se vor uni cu certitudine. Dinamica lor este dictată de rundele de alegeri care urmează. Iar fostul președinte avansează chiar o dată la care formațiunile de dreapta își vor uni forțele împotriva PSD. Aflam si pe cine sustine la presedintie, tot în filmul de mai jos.

 

CLICK & SUBSCRIBE LA CANALUL EM360 de YOUTUBE

LIKE & SHARE: PAGINA DE FACEBOOK EM360

#EM360 #EM360Studio #OutOfTheBox #EM360OutOfTheBox#EM360cuAdiManiutiu

#EconomyAndMore360 #EntertainmentAndMore360

Share.

Comentariul tau