fbpx

Azi, 14 iulie, e ziua Franței, e despre Liberté, Égalité, Fraternité! Scriam cu puțin timp în urmă despre faptul că, pe plan european, chiar dacă din punct de vedere economic Germania nu trebuie neglijată, din punct de vedere politic, sistemic, embrionar chiar, prima opţiune pentru un parteneriat real ar putea să redevină Franţa. Alianţa politică cu Franța, cea care ar putea şi ar trebui să dea tonul, deocamdată nu există, nu e pe agendă sau oricum nu e exploatată la adevăratul potențial. Ea poate fi însă căutată, creată, asumată, acceptată, declarată. În mod paradoxal, deşi pare cea mai logică şi mai naturală alegere pentru România, în mod surprinzător, n-a fost considerată o opțiune explorabilă.

De altfel între România și Franța, de-a lungul istoriei, nu au existat acte de trădare (reciproce sau unilaterale) – cu toți ceilalți cam da. Articolul despre Franța ca nou partener strategic principal al României – Franța în rolul de Grand Frère – publicat în luna mai, aici pe EM360, îl găsiți la un click distanță AICI. Vive La France!

Surse foto: tinyurl.com/y8dwqw79 & tinyurl.com/yczynoc5

www.economielaminut.ro & www.EM360.ro

facebook.com/EconomieLaMinut

Răspunderea pentru întregul conținut și toate analizele, ideile și opiniile exprimate, în integralitatea lor, în articolele publicate pe platforma em360.ro revin în exclusivitate autorilor semnatari și nu implică platforma em360, ONG Big Dream Media, sau SC PhotoMedia Em360 Srl în niciun fel.
Share.

Comentariul tau