fbpx

O nouă ediție Income. Dinamică, flexibilă, cu o tematică relevantă, emisiunea constituie un instrument competent în încercarea de înţelegere a proceselor economice, a semnificaţiilor şi a consecinţelor acestora. Am dezbătut, împreună cu invitații, idei, strategii și trenduri, dat am făcut și analize sectoriale de actualitate, în cadrul rubricilor specifice: Income 360, Red Alert, BizSchool, Safe Income și Sfatul săptămânii.

Răzvan Nicolescu: „Austria trebuie dată în judecată pentru votul negativ la Schengen. Nu cred că votul este legal”

Votul Austriei împotriva aderării României al spaţiul Schengen este ilegal, a spus fostul ministru al Energiei, Răzvan Nicolescu, sâmbătă, la Antena 3 CNN.

Fostul ministru este de părere că statul român ar trebui să dea în judecată Austria pentru gestul ostil.

„România trebuie să-şi facă un plan instituţional. Clar, este un gest de ostilitate la adresa României, pentru că nu au motive, nici măcar nu au făcut efortul să explice.

Măcar olandezii aveau o retorică, aveau o gândire, aveau o expunere. Puteai să fii sau puteai să nu fii de acord cu ei, dar austriecii nu au avut nimic.

Din punctul meu de vedere, eu cred că ar trebui să-i acţionăm (în judecată – n.r.), dar până atunci cred că ar trebui Comisia Europeană să constate că nu se respectă legislaţia, nu se respectă tratatul (…).

Răzvan Nicolescu: „Voi trimite o plângere la Comisia Europeană. Am dubii că votul Austriei este legal”

Interpretarea multor jurişti este că nu aveau dreptul să ne respingă şi voi transmite o plângere oficială Comisiei Europene săptămâna viitoare pentru a solicita o procedură de infrigement împotriva Austriei.

Acest vot nu este numai imoral, inexplicabil, ci şi ilegal (…) este un gest de ostilitatea la adresa României (…).

Cred că aderarea noastră era doar o formalitate”, a declarat fostul ministru al Energiei, Răzvan Nicolescu, sâmbătă, la emisiunea Income, de la Antena 3 CNN.

Ce am avea de câştigat din spaţiul Schengen

– Timp mai scurt de călătorie

– Fără controale la graniță între: BG-RO-HU / BG-GR

– Avantaj pentru turism

– Avantaje pentru transportatori

– Avantaje pentru investițiile străine

– Integrare europeană mai mare / respect / recunoaştere

– Atractivitatea cetățeniei române.

Răspunderea pentru întregul conținut și toate analizele, ideile și opiniile exprimate, în integralitatea lor, în articolele publicate pe platforma em360.ro revin în exclusivitate autorilor semnatari și nu implică platforma em360, ONG Big Dream Media, sau SC PhotoMedia Em360 Srl în niciun fel.
Share.

Comentariul tau