fbpx

Oricît de devreme ai pleca din București spre sud, convins că nu vei prinde aglomerație pe drumul spre Grecia, tot te vei opri la coadă la Giurgiu. Felul în care se plătește Taxa de pod este încă o dovadă că oamenii cu putere de decizie în Stat nu reușesc să înțeleagă nevoile celor pe care se presupune că îi servesc sau reprezintă. Înțeleg nevoia de a percepe taxe, chiar dacă podul ăla a stat în reparații prea mult timp pentru a nu-l enerva chiar și pe cel mai naiv român. Ceea ce nu înțeleg este de ce nu e Statul (personaj colectiv) atît de deștept încît să-mi ia niște bani din buzunar și să nu simt: sîntem în anii în care pot plăti pe loc un bilet pentru o croazieră ce pleacă de la 10.000 de km distanță și nu pot plăti online, prin sms sau altfel, fără să stau la coadă jumătate de oră, o taxă de pod.

Cred că grecii au fost concepuți ca să ne fac pe noi, muritorii de rînd, să ne simțim bine la ei în țară. În orice tavernă sărăcăcioasă sau hotel luxos ai intra, vor încerca să te ajute/ servească/ ofere ceva. Am ajuns într-un service prăpădit să schimb un bec la far. Am întrebat cît costă și mi-a cerut doar banii pentru bec, manopera era din partea casei. Mici detalii. I-am plătit și manopera, că așa mi s-a părut mie normal. Primul lucru pe care mi l-a spus patronul hotelului cînd am ajuns a fost: „Eu dau prima bere.” Apoi, m-a anunțat că dacă vrem să venim și anul viitor, ne face reducere de aproape 20%.

copyright em360

Litoralul din Bulgaria, deși știm cu toții că e la granița României, pare că evoluează mai repede decît al nostru. Cumva, se simte tot mai mult aerul bun, ce vine din Grecia. Angajații din turism își dau silința, e evident efortul, iar dacă vor continua așa vor ajunge curînd la performanțe uimitoare.

La întoarcere, am evitat intrarea prin Vama Veche și am ales traseul prin Negru Vodă, care ne-a scos apoi direct la Cernavodă pe autostradă. Am făcut asta cumva cu părere de rău, pentru că m-aș fi oprit puțin în Vamă.

Apoi am aflat că între stațiuni se circula cu 13 kilometri la oră. Cifra magică.

 

Răspunderea pentru întregul conținut și toate analizele, ideile și opiniile exprimate, în integralitatea lor, în articolele publicate pe platforma em360.ro revin în exclusivitate autorilor semnatari și nu implică platforma em360, ONG Big Dream Media, sau SC PhotoMedia Em360 Srl în niciun fel.
Share.

Comentariul tau