fbpx

Întâlnirile, discuțiile și concluziile prilejuite de lansarea studiului EMERTON sunt oportunități extraordinare care ar trebui să ne rezolve – sau cel puțin să ne clarifice – multe probleme ce țin de felul în care ne poziționăm, uneori cu mult prea mult subiectivism și emoție, față de resursele noastre de gaz. E un moment bun, propice, în care trebuie discutat serios și fără abordări greoaie despre strategia energetică a țării prin prisma gazului de care putem dispune. Toate acestea, pornind de la experiența și expertiza altor țări, dar si de la realitatea tot mai evidentă: gazul natural e combustibilul următorilor 30-40 de ani, așa că am face bine să profităm și noi cat mai mult.

PRIMA PARTE A DISCUTIEI (1/2)

Discut împreună cu profesorul Radu Dudău (EPG – Energy Policy Group) și Daniel Apostol (FPPG), despre concluziile parțial îngrijorătoare și parțial încurajatoare ale acestui studiu făcut de francezii de la Emerton, despre un domeniu vital pentru țară: resurele de gaz natural. Rațiunea și gândirea strategică, momentan sub asalt populisto-naționalisto-patriotard, ar trebui să iasă totuși învingătoare.

A DOUA SI ULTIMA PARTE A DISCUTIEI (2/2)

Depinde și de noi, să informăm și să educăm, dar și de mai marii statului, indiferent de cine sunt ei, să vadă prin hățișul intereselor populiste sau de grup, interesele României. 

Studiul poate fi găsit, citit și descărcat aici: STUDIUL EMERTON 2019

Photo (deasupra)19: Sebastien Zimmer, Partener EMERTON si realizator al studiului.

CLICK & SUBSCRIBE LA CANALUL EM360 de YOUTUBE

LIKE & SHARE: PAGINA DE FACEBOOK EM360

#EM360 #EM360Studio #OutOfTheBox #EM360OutOfTheBox#EM360cuAdiManiutiu

#EconomyAndMore360 #EntertainmentAndMore360

 

Răspunderea pentru întregul conținut și toate analizele, ideile și opiniile exprimate, în integralitatea lor, în articolele publicate pe platforma em360.ro revin în exclusivitate autorilor semnatari și nu implică platforma em360, ONG Big Dream Media, sau SC PhotoMedia Em360 Srl în niciun fel.
Share.

Comentariul tau