fbpx

„Problema cu care se confruntă firmele atunci cînd caută angajați este că nu știu că au deja acei oameni pe care îi caută”.

Adevărul este că dacă ne uităm puțin în jurul nostru, dacă îl întrebăm pe amicul nostru care are o afacere sau pe angajatorul nostru care caută profesioniști, cel mai adesea vom auzi: „Nu mai găsim specialiști, nu mai găsim oameni pregătiți.”

Au căutat însă ei în propria companie?

În acest timp, chiar dacă e un clișeu folosit prea mult, „viitorul bate la ușă”. De fapt, ca să fim sinceri, nu doar că bate la ușă, ci deja trăim în viitor – atît de repede se schimbă lucrurile.

Dar oare în HR se întîmplă la fel? Un studiu Microsoft arată că peste mai puțin de 10 ani – undeva prin 2025, vor apărea cel puțin 10 meserii complet noi: „designer de părți ale corpului uman” sună îndeajuns de revoluționar pentru oricine. Ideea pe care se bazează studiul este că tehnologia avansează atît de repede și de mult încît oamenii vor putea, în viitorul apropiat, să își „îmbunătățească” performanțele fizice comandînd părți ale corpului robotizate. L-am întrebat pe Doru Dima cum vede el viitorul.

Pe 10 și 11 octombrie la Brașov, la a 15-a ediție a Conferinței Great People Inside, o mulțime de „vedete” ale HR-ului mondial își vor prezenta ideile. EM360 este partener media al evenimentului.

 

 

 

 

Răspunderea pentru întregul conținut și toate analizele, ideile și opiniile exprimate, în integralitatea lor, în articolele publicate pe platforma em360.ro revin în exclusivitate autorilor semnatari și nu implică platforma em360, ONG Big Dream Media, sau SC PhotoMedia Em360 Srl în niciun fel.
Share.

Comentariul tau