fbpx

Am ajuns, din nou, într-un moment în care căutăm vinovați. Pentru tot ce se întâmplă, dar mai ales pentru ce am vrea să fie și nu e în jurul nostru.

Ne aflăm, totuși, într-un moment în care nu mai trebuie și nici nu ne mai permitem să inventăm falși dușmani, scuze și vinovați de serviciu, ci trebuie să căutăm și să găsim soluții… împreună.

Oricum, vinovații nu sunt în nici un caz investitorii sau antreprenorii, așa cum lasă să se înțeleagă câțiva politicieni.

Adevăratul dușman este lipsa infrastructurii. Adevăratul dușman împotriva căruia trebuie să luptăm cu toate forțele este lipsa educației. Adevăratul dușman cu care ne confruntăm este sărăcia.

Adevărații dușmani sunt populismul scârbos, falsul patriotism economic și politica pusă uneori în slujba unor interese meschine, dar nu mai puțin mafiote, ale unor grupuri submediocre care se vând potemkianist, drept valori ale noii elite.

Între timp, cifrele realității arată așa: 51% dintre copiii României trăiesc la limita sărăciei. 35% dintre bătrâni trăiesc astăzi, în Romania secolului 21, la limita sărăciei. 40% dintre școlile din România au încă toalete în curte.

Ne lipsesc mii de kilometri de autostrăzi doar pentru a uni provinciile istorice ale țării, după aproape 100 de ani de la Unire.

De ce am decis să mă implic, alături de Confederatia Patronala Concordia în campania legată de PREDICTIBILITATE?

Pentru că răspunsul pentru o mare parte dintre problemele de mai sus este legat de predictibilitate, de stabilitate., seriozitate și încredere.

Din 2014, de când am co-inițiat Pactul pentru Fiscalitate, dincolo de faptul că am încercat constant să contribui la o construcție și menținere a dialogului între instituții și mediul de afaceri, m-am convins și mai mult că în lipsa acestui dialog constructiv nu avem cum să o scoatem la capăt.

Putem reuși doar împreună, atfel țara va continua să se rupă în tabere, în două, în trei, în patru… Măcar pentru câteva deziderate va trebui să învățăm să ne ascultăm și să colaborăm, altfel vom continua să fim tot mai slabi.

(Concordia e formată din companii și business-uri care, adunate, susțin într-o proporție covârșitoare PIB-ul, bugetul, locurile de muncă, investițiile și crearea de plus valoare în România)

Răspunderea pentru întregul conținut și toate analizele, ideile și opiniile exprimate, în integralitatea lor, în articolele publicate pe platforma em360.ro revin în exclusivitate autorilor semnatari și nu implică platforma em360, ONG Big Dream Media, sau SC PhotoMedia Em360 Srl în niciun fel.
Share.

Comentariul tau